Consumenten
Producten

Waarom LED's?

Warm wit licht

Creëer een warme, gezellige sfeer met LED-verlichting
 

Meer informatie over

Energie-efficiënt

Langere levensduur en gebruikt tot 80% minder energie dan traditionele bronnen

Meer informatie over

Kwaliteit van licht

Geniet van perfecte lichtkwaliteit en licht dat direct aangaat zonder dat de lamp hoeft op te warmen

Meer informatie over

Dimbaar

Creëer de juiste sfeer met dimbare LED-verlichting

 

 
Meer informatie over

Kies uw product

Met onze korte How To’s laten wij u zien hoe u de verschillende ruimtes in uw huis kunt verlichten, stemming kunt creeëren met licht of de juiste vervangende lamp kunt vinden.

LED besparingscalculator


Bereken je besparingen in drie eenvoudige stappen

Populaire producten

Alledaagse mythen over LED

Hoewel steeds meer mensen van de voordelen van LED-verlichting genieten, doen er nog steeds verhalen en misverstanden de ronde. Laten we de meest voorkomende mythen in de schijnwerpers zetten om een duidelijker beeld te geven van hoe LED's in uw voordeel kunnen werken.
Mythe 1: LED's gaan eeuwig mee
LED-lampen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan de gemiddelde gloeilamp, maar nee, ze gaan niet eeuwig mee. Net als alle andere lichtbronnen worden ze uiteindelijk zwakker. Maar onthoud dat onze LED-lampen gedurende hun gebruiksduur een constante lichtkwaliteit blijven afgeven.
Mythe 2: LED's zijn niet helder genoeg
Dat zijn ze zeker wel. LED-lampen stralen dezelfde hoeveelheid licht uit als traditionele gloeilampen en spaarlampen. Het grote verschil is dat ze veel minder energie verbruiken. Zo is bijvoorbeeld een 7W Philips LED-lamp net zo helder als een 60W gloeilamp of een 12W spaarlamp. U kunt bijvoorbeeld een LED-lamp kiezen met de vertrouwde warme gloed van een traditionele gloeilamp, of voor één die natuurlijk licht nabootst. Voor al uw verlichtingsbehoeftes is er een LED-lamp te vinden.
Mythe 3: LED's worden niet warm
LED-lampen worden een beetje warm, maar lang niet zo warm als spaarlampen en traditionele gloeilampen. Daarbij geven LED’s geen infrarood (IR) licht af. IR-licht is onzichtbaar en voegt dan ook niets toe aan de helderheid van het licht, het maakt de lampen alleen maar warmer en het verspilt energie. Een ander pluspunt is dat LED's tevens geen ultraviolet (UV) licht uitstoten.
Mythe 4: 3W LED's zijn helderder dan 1W LED's
Niet per se! In het verleden keek men bij traditionele gloeilampen naar het aantal watt om een idee te krijgen van de helderheid van de lamp. Maar de hoeveelheid watts (W) geeft enkel het energieverbruik van de lamp aan. Bij LED zegt het wattage niets over helderheid. Twee verschillende LED's kunnen dezelfde hoeveelheid energie verbruiken, maar aanzienlijk verschillen in lichtopbrengst. Bij het selecteren van LED lampen kunt u beter kijken naar lichtopbrengst in plaats van energieverbruik. De lichtopbrengst van een lamp wordt gemeten in de eenheid lumen (lm) en die staat op de verpakking vermeld. We tonen ook het energieverbruik van een gelijkwaardige traditionele gloeilamp met dezelfde lichtopbrengst, omdat we weten dat u hier nog mee vertrouwd bent.
Mythe 5: Overschakelen op LED-verlichting is duur
Hoewel de aanschafkosten van een LED-lamp hoger zijn dan die van een traditionele lamp zal u op lange termijn geld besparen. De initiële investering wordt ruimschoots terugverdiend, omdat de gebruikskosten fors lager zijn als gevolg van minder energieverbruik gecombineerd met een beduidend langere levensduur (ongeveer 15 jaar). Bedenk daarbij dat de prijzen van LED-verlichting in 2015 al lager liggen dan een aantal jaren geleden en steeds dichter in de buurt zullen komen van de prijzen van gloeilampen.
Mythe 6: LED lichtkwaliteit is laag
Nee hoor. Hoe goed een lamp kleuren toont in vergelijking met daglicht wordt gemeten met de kleurweergave-index (´Color Rendering Index´ of CRI). De CRI voor witte LED´s ligt tussen de 75 en 85, terwijl de CRI voor daglicht 100 is. De CRI van LED´s blijft toenemen, waardoor ze ideaal zijn voor een groeiend aantal verlichtingstoepassingen. CRI is niet de enige manier om de ´kwaliteit´ van licht te beoordelen. We hebben onderzocht hoe mensen lampen kiezen en constateerden dat mensen vaak LED´s prefereren boven halogeen- en gloeilampen vanwege de kleurimpressie. Dit is ook de reden waarom we ons richten op LED lampen van hoge kwaliteit, met een constante lichtopbrengst om ervoor te zorgen dat de kleurproductie van de Philips LED's voldoet aan uw verwachtingen.
Mythe 7: LED´s zijn niet trillingsbestendig
LED-lampen bevatten geen bewegende delen, gloeispiraal of kwetsbare glazen bol, dus ze zijn zeer robuust. Alle Philips LED-producten zijn aan trillingstesten onderworpen die voldoen aan internationaal overeengekomen normen (IEC).
Mythe 8: LED´s hebben tijd nodig om op te warmen
Nee, dat is niet zo. In tegenstelling tot fluorescentielampen en spaarlampen die langzaam op gang komen of zelfs knipperen, schijnen LED´s vrijwel direct na inschakeling al met hun volledige lichtopbrengst. Tevens kunnen ze regelmatig aan en uit worden gezet zonder daarmee hun levensduur te verkorten.
Mythe 9: LED´s werken niet in extreem koude omgevingen
Eigenlijk worden LED´s nog efficiënter en gaan ze nog langer mee bij gebruik in koude temperaturen. Overmatig hoge temperaturen kunnen de levensduur van elektrische en elektronische componenten verkorten (dat is deels de reden waarom gloeilampen minder lang mee gaan). Zelfs het koudste klimaat is geen probleem voor een LED-lamp.
Mythe 10: LED´s kunnen niet gedimd of bijgesteld worden
Ja, dat kunnen ze wel. LED´s zijn digitaal, wat in feite betekent dat ze aan of uit staan. Om ze te dimmen worden ze zeer snel aan- en uitgezet (sneller dan het oog kan zien), zodat ze bestuurd kunnen worden. Echter, niet alle LED-lampen zijn ontworpen om gedimd te worden. Wilt u een dimmer gebruiken? Kies dan een lamp die hiervoor geschikt is. Te herkennen aan het dimbaar-logo op de verpakking. In veel gevallen kunt u ook uw huidige dimmerswitch gebruiken. Verwijder uw oude lamp en vervang deze met een dimbare LED-lamp.
Mythe 11: Alle LED-lampen hebben een zeer fel, wit licht
De eerste LED-lampen waren fel wit, omdat dit de meest effectieve manier was om ze te gebruiken. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in een reeks van 'tinten wit', van warm geel tot koel blauw.
Mythe 12: LED-lampen zijn schadelijk voor de ogen
LED-lampen zijn net zo veilig voor de ogen als alle andere kunstmatige lichtbronnen. In tegenstelling tot lasers is het licht niet gericht op één enkel punt. De lichtintensiteit is vergelijkbaar met die van traditionele gloeilampen en halogeenlampen.
Mythe 13: LED-verlichting: “geen waar voor je geld”
Een Philips LED-lamp heeft een levensduur van maximaal 20.000 uur. Bij een gemiddeld verbruik van 3,5 uur per dag hoeft u pas na 15 jaar uw lamp te vervangen. Ze verbruiken tevens ongeveer 80% minder energie, waardoor u al snel van de voordelen zult profiteren met besparingen op uw energierekening. Dus jawel, met LED-verlichting krijgt u zeker waar voor uw geld.

Onze How To’s

Met onze korte How To’s laten wij u zien hoe u de verschillende ruimtes in uw huis kunt verlichten, stemming kunt creeëren met licht of de juiste vervangende lamp kunt vinden.
video-1-thumbnail

   

Philips Lighting tutorial
"LED-lampen"
 

De LED-lampen van Philips combineren uitstekende lichttechnische prestaties met baanbrekend design (bekroond met vele design awards nominaties). De LED-lampen zien er fantastisch uit en gaan tot 25 keer langer mee dan gloeilampen, terwijl ze slechts een fractie van de energie verbruiken. Daarmee kunt u de aanschafkosten al in 18 maanden terugverdienen. Goed voor u én het milieu. Philips biedt een verscheidenheid aan verlichting voor in en om het huis, of het nu gaat om algemene verlichting of sfeerverlichting.
video-2-thumbnail

   

Philips Lighting tutorial "Lichthoeveelheid
moderne verlichting"
 

Het aantal watt van een lamp geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt. Om een goede vergelijking te maken tussen de lichtopbrengst van gloei-, LED- en spaarlampen, kunt u het beste naar de lumenwaarde (lm) kijken. Hoe hoger de lumenwaarde, hoe meer licht de lamp geeft. Deze video laat u zien waar u op moet letten als u een lamp kiest en hoe u dit op de verpakking vindt.
video-3-thumbnail

   

Philips Lighting tutorial "Dimbare LED-lampen"
 

De hoeveelheid licht in een ruimte helpt u om de sfeer te creëren die u zoekt. Met dimbare (LED) lampen heeft u hier volledige controle over. Deze video helpt u de juiste lamp te vinden, zodat u altijd de juiste sfeer bij de hand hebt.

 

video-1-thumbnail

   

Philips Lighting tutorial
"LivingColors"
 

Met Philips LivingColors kunt u het uiterlijk van een ruimte veranderen en weergeven hoe u zich er voelt. Philips LED LivingColors laat u in het hele huis met gekleurd licht spelen. Deze gids toont hoe u met Philips LED LivingColors de perfecte sfeerverlichting creëert, dankzij een grote variëteit aan verlichtingsmogelijkheden. Voor speciale momenten en bijna elke stemming.
video-1-thumbnail

   

Philips Lighting tutorial
"Hoe verlicht ik mijn leefruimte"

De woonkamer vormt het hart van uw huis. Het is de plek waar u samen met familie en vrienden kunt genieten en ontspannen. In deze gids leest u hoe u uw woonkamer perfect verlicht door verschillende lagen licht aan te brengen. Met vier soorten licht kunt u een visueel reliëf aanbrengen om zo een gezellige sfeer te scheppen.

Wist je dit over Philips LED?

 

De LED-lampen van Philips combineren uitstekende lichttechnische prestaties met baanbrekend design, dat al tot vele nominaties voor designprijzen heeft geleid.