Consumenten
Producten

  FAQ

    U wilt meer informatie over LED-lampen? Ontdek meer via de vijf meest gestelde vragen.    

1. Wat is een halogeenlamp?

 

Halogeen is een bepaald type gloeilamp. Net zoals de gloeilampen die u wellicht thuis gebruikt, heeft hij een wolfraam gloeispiraal, maar de ballon is gevuld met halogeengas, gewoonlijk broom of jood. Een halogeenlichtbron levert een helder wit licht met een uitstekende kleurweergave en dat maakt hem ideaal geschikt voor tal van toepassingen.

 

2. Wat zijn de voordelen van een halogeenlamp?

 

Halogeenlampen hebben veel voordelen:

 

- Licht van superieure kwaliteit met een uitstekende kleurweergave-index (Ra = 100)
- Volledig dimbaar

- Halogeenlicht is milieuvriendelijk en onderscheidt zich door zijn sprankelende lichteffect
- Halogeenlampen van Philips zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit van vormen en formaten en zijn ontworpen om te passen in een brede reeks armaturen en toepassingen
- Langere levensduur dan een conventionele gloeilamp
- Geen opwarmtijd, Philips halogeenlampen leveren onmiddellijk licht

 

3. Zijn alle halogeenlampen dimbaar?

 

Halogeenlampen zijn ontworpen om te werken op zeer hoge temperaturen om optimale prestaties te verzekeren. Dimmen tot boven 60% van de nominale spanning is altijd mogelijk. Aanbevolen wordt de lampen minstens een minuut weer op volle helderheid te laten branden voordat u ze uitschakelt.

 

4. Waarom gaat een halogeenlamp langer mee dan een gloeilamp?

 

Halogeenlampen gaan twee tot vijf maal langer mee dan traditionele gloeilampen. Dat komt door het proces van halogeenregeneratie in de lamp. Het halogeengas helpt de verdampte wolfraamdeeltjes weer neer te slaan op de gloeispiraal in plaats van op de glazen wand van de lamp. Dit vertraagt de breuk van de spiraal en daardoor gaat de lamp langer mee. 

 

5. Hoe maken halogeenlampen een constante lichtopbrengst mogelijk?

 

Halogeenlampen kunnen gedurende hun levensduur een constante lichtopbrengst handhaven doordat de wolfraamdeeltjes weer terug afgezet worden op de wolfraamspiraal in plaats van op de wand van de ballon. Dit vermindert het zwart worden van de ballon aanzienlijk waardoor de lichtopbrengst gehandhaafd blijft.

 

Meer hulp nodig? Kies de juiste lamp

Om meer te leren over Philips Lighting: bekijk onze video's of klik  hier
LED-lampen

LED-lampen

 

LED-lampen kunnen u helpen elke woonruimte om te toveren met een mooi warm wit licht. Deze handleiding laat u zien hoe LED-lampen u onbegrensde verlichtingsmogelijkheden kunnen bieden. Met LED-lampen kunt u tot 90% energie en geld besparen.

Lichteffect

Lichteffect

 

Bekijk hoe het lichteffect van een lamp beïnvloed wordt door de lampcoating en hoe dit u kan helpen de juiste soort verlichting te creëren. Matte lampen geven een diffuus licht. Heldere lampen produceren een sprankelend, natuurlijk warm licht.

Energiebesparende lampen

Energiebesparende lampen

 

Energiebesparende lampen, ook wel bekend als spaarlampen of compacte fluorescentielampen, verbruiken minder energie dan klassieke lampen voor het produceren van dezelfde hoeveelheid licht. Bekijk hoe spaarlampen het juiste lichteffect en sfeer kunnen realiseren, en uw verlichtingsrekeningen kunnen verlagen.

 

Halogeenlampen

Halogeenlampen 

 

Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen. Bekijk hoe halogeenlampen u een enorme keuze uit verlichtingsmogelijkheden bieden met licht van dezelfde warme, sprankelende kwaliteit als die van klassieke gloeilampen. Halogeenlampen bieden de snelste en gemakkelijkste manier om de klassieke gloeilampen te vervangen.

In de spotlights

Kijk naar onze andere verlichtingsproducten