1
Inspiratie

Tips voor je dagelijkse portie gezondheid door de editors van Amayzine

 

Je kent het wel. Je maakt goede voornemens, het roer moet om. Je besluit gezonder te gaan eten en leven, koopt gezonde producten in, schrijft je in bij de lokale sportschool én bent klaar om te gaan knallen! De eerste weken gaan prima, je voelt je goed en dan... komt de terugval. Eén koekje, snoepje, taartje, chipje en voor je het weet val je terug in je oude patroon. Herkenbaar?

 

Dat is helemaal niet gek en juist heel menselijk! Je gewoontes aanpassen is namelijk behoorlijk lastig. Ook voor Kiki, editor bij Amayzine, is dit een heel herkenbaar fenomeen. Hoe zorg je ervoor dat je jouw goede voornemens vast kunt houden? En hoe maak je gezond eten én leven een vast onderdeel van je levensstijl? Kiki en Simone van Amayzine delen hun persoonlijke ervaringen en tips voor je dagelijkse portie gezondheid.

Ontmoet

 

Kiki en Simone zijn beide editor bij Amayzine. Een digitaal magazine opgericht door May-Britt Mobach. Dagelijks delen zij artikelen voor elke vrouw die carrière gericht is en stijlvol door het leven wil gaan. Met onderwerpen over fashion, reizen, lifestyle, gezondheid en de dagelijkse herkenbare perikelen voor een vrouw, bieden zij een breed scala aan onderwerpen aan.

 

Kiki, fashion en travel editor
Met een passie voor mode en reizen deelt ze op Amayzine haar favoriete plekken, mode musthaves en haar persoonlijke ervaringen en uitdagingen, die voor veel vrouwen herkenbaar zijn. Kiki is geen typische fitgirl. Ze geniet van een wijntje en dinertjes op zijn tijd maar ondanks dat is gezond leven en eten belangrijk voor Kiki. 

 

Simone, health en lifestyle editor
Health en lifestyle editor, dat kan ook niet anders als gecertificeerd fitness instructeur en nutritional therapist. Simone is dagelijks bewust bezig met gezond eten, koken en sporten. In haar artikelen deelt ze regelmatig tips voor een evenwichtige voeding, heerlijke recepten met een gezonde twist én hoe je jouw sportieve voornemens kunt vasthouden. 

Uitdaging

 

“Ik vind het eerlijk gezegd best wel moeilijk om gezond te leven” aldus Kiki. Een uitdaging die veel Nederlanders herkennen. Je wil gezond eten maar er is genoeg verleiding te vinden in zoetigheden en snacks. Het is dan knap lastig om nee te blijven zeggen terwijl je lieftallige collega voorbij komt met de snoeppot. Voor Kiki herkenbaar want elke dag gaat om vier uur de zak chocolaatjes open. “Die candybar skippen is iedere keer weer een uitdaging, ik heb dan gelukkig mijn collega Simone die dan in mijn oor zegt: ‘Kiki, laat die candybar liggen!’ Dan denk ik weer, oh ja! Omring jezelf met mensen die je even herinneren dat die candybar toch niet zo’n slim idee is.”

Routine en voorbereiding

 

Waarom lukt het de ene dag wel om die goede gewoontes vast te houden en de ander niet? Het antwoord op die vraag is eenvoudiger dan je denkt: routine en voorbereiding! Dat werkt voor Simone het allerbeste. “Mijn dagelijkse portie gezondheid bestaat uit een goed gevulde koelkast, 80% gevuld met groente en fruit en zo heb ik altijd vers én een gezonde keus in huis” aldus Simone.  

 

Een drukke baan, een gezin, een druk sociaal leven: het zijn veel gehoorde redenen waardoor het niet lukt een gezonde levensstijl vast te houden. Simone herkent deze redenen maar heeft hiervoor de oplossing gevonden! “Ik start op zondag en dan maak ik een hele grote pan met soep, dan heb ik eigenlijk altijd een maaltijd in huis. Mocht ik een keer ‘s avonds laat thuis komen zorgt het ervoor dat ik niet graai naar een diepvries pizza of een magnetron maaltijd.” Op die manier zorgt Simone voor haar dagelijkse portie gezondheid!

Als het een keer wat minder gaat, maakt het ook niet uit.” 

Kiki Duren

Tips voor je dagelijkse portie gezondheid van Kiki en Simone:

 

  •  Vul je koelkast voor 80% met groente en fruit, zo heb je altijd vers in huis.
  • Neem een bakje met rauwkost mee naar kantoor, zo heb je altijd iets te snacken bij je dat wel gezond is. Om af te wisselen doe je er bijvoorbeeld de ene dag hummus bij en de andere dag een plakje kipfilet.
  • Een keer geen zin in rauwkost? Maak er een heerlijk sapje van! Ontdek Simone’s favoriete recept.
  • Maak op zondag een hele grote pan met soep en bewaar die in porties in de vriezer, dan heb je altijd een heerlijk gezonde maaltijd in huis en grijp je minder snel naar iets ongezonds.
  • Omring jezelf met mensen die gezond bezig zijn want dan denk je zelf, dat ga ik ook doen! Dat werkt motiverend én helpt je je goede voornemens vast te houden.
  • Wanneer je de dag goed begint, gaat het vanzelf makkelijker. Neem bijvoorbeeld zelf wat magere yoghurt en een stukje fruit mee. Voorbereiding en een gezond alternatief helpt je te voorkomen dat je toch die candybar pakt. 

Heerlijke gezonde sappen- en smoothierecepten