1
Melk opschuimen

Perfect melkschuim in een handomdraai

 

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je perfect opgeschuimde melk maakt? Wij geven je de beste tips voor het perfecte melkschuim, zodat je iedere dag kunt genieten van een heerlijke cappuccino, latte machiatto of een ander favoriet koffierecept.

5 tips voor het perfecte melkschuim

Let op! Alleen in combinatie met Friesche vlag Latte

 

Tip 1: Zet je melk vooraf koud. Koude melk schuimt beter op dan melk op kamertemperatuur.

Tip 2: Laat de melk nooit boven de 70 graden Celsius uitkomen. Anders verbrandt het en dit gaat ten koste van de smaak.
Tip 3: Zodra je klaar bent met het opschuimen, draai je de melk met soepele hand rond. Zo voorkom je dat het opsplitst in twee delen van warme melk en schuim.
Tip 4: Sla daarna je kannetje een paar keer recht op het aanrecht. Hierdoor verdwijnen alle luchtbelletjes en krijg je glanzend ‘microfoam’.
Tip 5: Begin hoog met het opschenken in je kopje. Schenk rustig door, kantel de kan en maak dan snelheid.

Koffie inspiratie

 

Zin in iets anders? Geef je eigen draai aan je koffie. De lekkerste Café Latte, Cappuccino of Latte Machiatto begint bij je favoriete koffie. Klop de melk op met een melkopschuimer, in een pannetje, met behulp van de magnetron of op een hele andere manier en verras familie en vrienden met je eigen creatie.

milk_frother_general_video

Latte Art

 

Als je de melk los opschuimt (met een pannarello, cappuccinatore of los met een geïntegreerde melkkaraf), kun je echt iets speciaals maken van je cappuccino. Latte art is de kunst waarbij je in je cappuccino afbeeldingen maakt met de kleurverschillen tussen de koffie en de melk. Dat kun je doen door te schenken, denk daarbij aan de hartjes of blaadjes die je in een koffietentje krijgt. Je kunt ook gebruik maken van etching. Bij die laatste techniek maak je figuurtjes je in de melk met een kwastje of scherp voorwerp. 

Recepten met melkschuim

Cappuccino Freddo
Cappuccino Freddo

Ingrediënten:

 • 1 kopje espresso
 • 100 ml melkschuim
 • 1 theelepel suiker
 • 2-3 ijsblokjes

 

Bereiding:
Zet een espresso. Roer een theelepel suiker door de espresso en voeg de ijsblokjes toe. Schenk er 100 ml melkschuim op.

Baby Latte
Cappuccino Freddo

Ingrediënten:

 • 200 ml melkschuim
 • ½ theelepel bruine suiker
 • 1 theelepel gehakte amandelen
 • 10 ml amandelsiroop

 

Bereiding:
Doe een halve theelepel bruine suiker, een theelepel gehakte amandelen en 10 ml amandelsiroop in een glas en roer met een lepel. Schenk er 200 ml melkschuim op. Roer het mengsel voorzichtig door het melkschuim.

Mamaccino
Mamaccino

Ingrediënten:

 • 1 kopje espresso
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 1 snufje kaneel
 • 1 snufje nootmuskaat
 • 100 ml melkschuim

 

Bereiding:
Doe een theelepel cacaopoeder in een kopje. Voeg een espresso toe. Voeg een snufje kaneel en een snufje nootmuskaat toe. Schenk er 100 ml melkschuim op.

Friesche Vlag Latte

 

Friesche Vlag Latte is speciaal ontwikkeld voor opschuimen, samen met Barista’s. Latte heeft een optimale verhouding tussen vet en eiwit, zodat het makkelijker op te schuimen is en fluweelzacht en stevig schuim geeft.

 

Friesche Vlag ontstond toen een groep ondernemende Friese boeren in 1913 de eerste melkfabrieken van Nederland oprichtte. Inmiddels is het merk marktleider in Nederland op het gebied van koffieverrijkers met bijvoorbeeld Goudband, Halvamel, Balance en Completa. Van Friesche Vlag kun je altijd iets nieuws verwachten. Bijvoorbeeld Friesche Vlag Latte, waarmee je zelf de lekkerste cappuccino en latte creëert. Want Friesche Vlag wil jou elke dag laten genieten van lekkere, bijzondere melk voor in de koffie. 

Friesche Vlag Latte

Philips melkopschuimer

 

De Philips-melkopschuimer maakt het beste melkschuim, zowel warm als koud. Deze volledig automatische melkopschuimer is het perfecte hulpmiddel voor al jouw koffierecepten en is ook nog eens bijzonder gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken!

Aanbevolen verkoopprijs: € 79,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop

Philips espressomachines

 

Geniet van superromige cappuccino's op de perfecte temperatuur, op de eenvoudigst mogelijke manier. Giet gewoon latte in de beker, sluit deze aan op de machine en kies jouw gewenste drank. Of het nu een cappuccino of opgeschuimde melk is, jouw drank wordt binnen seconden geserveerd, met een melkstroom zonder spatten en op de perfecte temperatuur.

Aanbevolen verkoopprijs: € 599,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop

SENSEO melkopschuimer

 

Je favoriete SENSEO® koffie afmaken met een luchtige melkschuimlaag? Het is makkelijker dan je denkt! Dankzij de ideale tempratuur en snelheid maak je met de SENSEO® melkopschuimer heerlijk, verfijnd melkschuim.

Aanbevolen verkoopprijs: € 69,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop