Consumenten
Producten

Viva Collection Airfryer XXL

Twin TurboStar, Rapid Air-technologie, Wit HD9630/20

Problemen oplossen

Het voedsel uit mijn Philips Airfryer is niet knapperig/zoals verwacht

Als u merkt dat het voedsel of de snacks bereid in uw Philips Airfryer niet aan de verwachting voldoen (zoals knapperig en bruin), kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Volg deze tips en trucs.

Te veel snacks of items tegelijk bereid

Bereid niet te veel snacks of voedsel tegelijk. Kleinere porties worden gelijkmatiger gebakken.

Het beste is de bodem van de mand van uw Airfryer met maar één laag snacks te bedekken.

Zelfgemaakte patat niet juist bereid

Als u zelf patat maakt, voer dan de volgende stappen uit:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in reepjes.

  2. Laat de aardappelreepjes ten minste 30 minuten weken in een kom. Haal de reepjes vervolgens uit de kom en dep ze af met keukenpapier.

  3. Giet ½ eetlepel olijfolie in een kom, leg de reepjes in de kom en meng het geheel totdat de aardappelreepjes zijn bedekt met een laagje olie.

  4. Neem met de hand of met keukengerei de aardappelreepjes uit de kom zodat de overtollige olie in de kom blijft. Leg de aardappelreepjes in de mand.

  5. Bak de aardappelreepjes op 180 °C en schud de mand halverwege de bereidingstijd. Schud 2-3 keer tijdens de bereidingstijd voor een gelijkmatiger resultaat. Als de bovenstaande oplossing het probleem niet verhelpt, neem dan contact op met Philips Customer Care.

Niet-ovenklaar voedsel, snacks of frites zijn gebruikt

Gebruik snacks die u alleen nog maar in de oven af hoeft te bakken voor optimale resultaten met de Airfryer. Ovensnacks worden goudbruin en krokant in de Airfryer.

De ingestelde temperatuur is niet correct

Kies de juiste temperatuur: De meeste snacks moeten worden bereid op 200 °C, behalve bladerdeeghapjes. Bladerdeeghapjes moeten worden bereid op 180 °C.

De gekozen bereidingstijd is niet correct

Voor de meeste snacks geldt de bereidingstijd voor de oven. Bereidingstijden voor de friteuse zijn korter en geven geen goed gebakken snacks. De meeste snacks moeten tussen de 6 en 10 minuten bakken. Voeg daar enkele minuten aan toe als de snacks niet knapperig genoeg zijn.

Schud de mand halverwege de bereidingstijd als de etenswaren elkaar raken.
Schud 2-3 keer als u grotere hoeveelheden voedsel bereidt, voor een gelijkmatiger resultaat.

Olie of vet is niet correct gebruikt

Voeg olie toe aan het paneermeel wanneer u zelf gepaneerde snacks maakt.

  • Gebruik ook vetarme varianten wanneer mogelijk. Het is moeilijker een krokant resultaat te krijgen met snacks met een hoog vetpercentage.

Volg de volgende tips:

  • Dep de buitenkant van de etenswaren goed droog voordat u olie toevoegt
  • Gebruik niet te veel olie, anders worden de etenswaren minder krokant en meer dikmakend
  • U kunt vlees of kip dun insmeren met olie of marinade voor krokante resultaten

De informatie op deze pagina is van toepassing op de volgende modellen: HD9630/20 , HD9652/90 , HD9651/90 , HD9650/90 , HD9630/90 , HD9216/80 , HD9621/80 , HD9621/70 , HD9621/40 , HD9642/20 , HD9640/00 , HD9643/10 , HD9641/90 , HD9247/90 , HD9623/10 , HD9622/20 , HD9621/90 , HD9620/00 , HD9248/90 , HD9229/20 , HD9230/20 , HD9230/50 , HD9240/30 , HD9240/90 , HD9220/50 , HD9225/50 , HD9220/20 , HD9220/40 . meer minder

Niet waar u naar op zoek bent?

Hebben we uw vraag zo beantwoord?

Zo niet, neem dan contact met ons op.