Een heerlijk voorgerecht voor een warme zomerdag. Serveer de Gazpacho met een topping van vers gesneden groenten om hem helemaal af te maken.
Porties 6, Voorbereidingstijd 0-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 700 gram overrijpe tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 halve groene paprika
- 50 milliliter olijfolie extra vergine
- 1 venkel
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 mespunt gemalen komijn
- 2 theelepels zout
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 groene peper (zonder de zaadjes)
Bereiding
- 1. Snijd ¼ van de komkommer en 1 tomaat in zeer kleine blokjes. Dit gebruik je straks voor de topping. Doe de rest van de tomaten en de komkommer samen met de knoflook, paprika, venkel, ui en de groene peper door de slowjuicer.
- 2. Breng de gazpacho op smaak met de olijfolie, witte wijn azijn, de gemalen komijn en het zout.
- 3. Serveer met de topping.
- Tip van de Chef: Ook lekker met een balletje mozzarella!