Kom in tropische sferen met deze heerlijke bavarois met passievrucht. Een feest op tafel!
Ingrediënten
- 14 passievruchten
- 0,5 mango
- 1 citroen
- 125 gram poedersuiker
- 4-5 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 8 amandelbiscuits
Bereiding
- Haal het vruchtvlees uit 12 passievruchten en verwarm dit op zacht vuur met de poedersuiker en het citroensap. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp de blaadjes uit. Haal de pan van het vuur, voeg de blaadjes toe en los ze helemaal op.
- Klop 350 ml slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit door het passievrucht mengsel. Giet het mengsel in siliconen vormpjes of kleine bakjes. Laat de bavarois in de koelkast 8 uur opstijven.
- Mix met een staafmixer of blender het vruchtvlees van 2 passievruchten en een halve mango tot een coulis.
- Klop 50 ml slagroom stijf en vul een spuitzak. Los de bavarois op het amandelkoekje en garneer met de slagroom en eventueel wat gesponnen suiker. Doe de coulis in een spuitzak en spuit in mooie ringen op het bord.