0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Pizza kroon

    Deze pizzakroon is heerlijk om te serveren tijdens een borrel of feestje. Het pizzadeeg maak je eenvoudig met behulp van je keukenmachine. Maak deze versie met gehakt, salami en paprika of varieer naar hartenlust.

    Bereidingstijd: +90 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    Kaas
    +90 minuten
    Bloem
    Vlees

    Ingrediënten

    • 300 gram bloem
    • 150 ml water
    • 7 gram gedroogde gist
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 5 gram zout
    • 10 gram suiker
    • 1 potje tomatensaus
    • 150 gram gehakt
    • 1 rode peper
    • 2 plakken cheddar kaas
    • 15 mini plakjes salami
    • 1½ rode, gele of groene paprika
    • 1 rode ui
    • Theelepel oregano

    Bereiding

    • Meng de suiker, citroenrasp, suiker met de boter en mix deze met de garde accessoire van je staafmixer. Voeg nu de eieren toe en meng deze op hoge snelheid door het beslag. Voeg de bloem, melk, bakpoeder, zout en de gewelde rozijnen toe en meng dit tot een mooi beslag. Vet de tulbandvorm in en bestrooi met een beetje poedersuiker. Dit helpt tegen het plakken. Vul de vorm met het beslag.
    • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de tulband in 70 minuten gaar. Haal de tulband voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen. Snijd de tulband voorzichtig horizontaal in 3 plakken. Smelt de witte chocolade, zet de druiven op een prikker en haal deze door de chocolade. Haal ze meteen door de discodip. Meng daarna de slagroom door de witte chocolade en besmeer de lagen met de saus. Leg hier het fruit op. Zet de tulband weer in elkaar. Verdeel de fondant in 4 porties en kleur deze met kleurstof. Rol hier mooie serpentines van. Versier de tulband met mini smarties en de serpentines.
    Pizza kroon

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.