0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Pastasalade met tomaat en komkommer

    Een heerlijke zomerse pastasalade voor de warmere dagen. De frisse combinatie van komkommer en munt zijn geweldig terug te vinden in dit gerecht.

    Porties 6, Bereidingstijd: 20 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Pasta- noedelmaker
    Bijgerechten
    Zuivel
    Hoofdgerechten
    Pasta, noedels of rijst

    Ingrediënten

    • 500 gram semola meel
    • 190 ml water
    • 2 komkommers
    • 250 mini gekleurde tomaten
    • 200 gram Griekse yoghurt
    • 20 gram light mayonaise
    • 1 eetlepel witte wijn azijn
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 teen geperste knoflook
    • 1 eetlepel suiker
    • Een snufje peper en zout

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de pasta door de bloem in de Pastamachine te doen en hier penne van te draaien met het water.
    • 2. Kook deze pasta beetgaar en spoel deze goed af zodat deze koud is. Doe deze vervolgens in een grote kom.
    • 3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, ontdoe deze van de zaadjes en snijd deze in plakjes.
    • 4. Snijd de tomaten doormidden en doe deze met de komkommer in de grote kom bij de pasta.
    • 5. Snijd het bosje munt fijn, maar houd een paar blaadjes apart voor de garnering.
    • 6. Maak de saus door de yoghurt op te kloppen samen met de mosterd, suiker, mayonaise en geperste knoflook. Meng de helft van de gesneden munt door de yoghurtsaus.
    • 7. Meng de yoghurtsaus door de pasta en de groenten en serveer deze met de resterende munt.
    • Tip van de Chef: Het lekkerste is als je de salade 3 uur van tevoren maakt en laat trekken.
    Pastasalade met tomaat en komkommer

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.