0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

      Aspergesalade met mandarijn

    Heerlijk op een warme lentedag: deze aspergesalade met mandarijn, appel en gebakken krieltjes uit de Airfryer. Serveer het met gegrilde aspergefakkels om het geheel compleet te maken.

    Porties 12, Bereidingstijd: 40 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Aardappelen
    Airfryer
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 500 gram witte asperges
    • 750 gram groene asperges
    • 750 gram beenham (naturel)
    • 6 mandarijnen
    • 1 appel
    • 500 gram krielaardappels (zonder schil)
    • 2 lente uitjes
    • 10 plakjes ontbijtspek
    • 4 gekookte eieren
    • 4 eetlepels light mayonaise
    • 1 eetlepel olijfolie

    Bereiding

    • 1. Schil de witte asperges en snijd deze in grove stukken.
    • 2. Houd 10 groene asperges apart voor de aspergefakkels. Snijd de rest ook in grove stukken en kook deze samen met de witte asperges gaar. Gebruik hiervoor een beetje zout en niet te veel water.
    • 3. Haal de asperges uit het water wanneer deze gaar zijn. Kook het kookvocht in tot je een bodem overhoudt, zodat deze sterker wordt van smaak, en laat dit vocht helemaal afkoelen.
    • 4. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Pel daarna de mandarijnen en maak hier partjes van
    • 5. Spoel de krielaardappels af, meng deze met 1 lepel olijfolie en bak deze samen met de beenham krokant in de Airfryer op 170 graden voor 20 minuten. Laat deze vervolgens beide afkoelen.
    • 6. Snijd de helft van de beenham in kleine blokjes van 1 cm, maak de eieren fijn met een eiersnijder en doe deze samen met de krielaardappels, appel en gekookte asperges in een grote kom.
    • 7. Meng de mayonaise met het ingekookte aspergevocht en maak hier een dressing van. Breng op smaak met peper en zout en meng daarna door de salade.
    • 8. Snijd de lente ui in dunne ringen en verdeel deze over de salade.
    • 9. Maak van de overgebleven groene asperges samen met het ontbijtspek aspergefakkels. Grill deze in de Airfryer op 170 graden voor 10 minuten en serveer deze samen met de resterende beenham bij de salade.
    • Tip van de Chef: Mocht je niet aan verse asperges kunnen komen, dan kan dit ook zeer goed met witte asperges uit een pot.
    Aspergesalade met mandarijn

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.