Breng je bakkunsten naar een hoger niveau met ons zoete gebakken appelroosjes. Heerlijk warm, het water loopt je zo in de mond. Deze bladerdeegtaartjes zien er bijna te mooi uit om op te eten, zeker door dat subtiele randje zoete kaneel en dat heerlijke vanille-ijs. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd 12 min, Bereidingstijd: 12-18 min
Ingrediënten
- 250 gr bladerdeeg
- 75 gr amandelpasta
- 2 rode appels
- 1 el citroensap
- 1 el suiker
- ½ tl kaneel
- 1 el poedersuiker
- 250 gr vanille-ijs
- 10 gr chocolade
- 8 (siliconen) muffincups
Bereiding
- 1. Gebruik een ronde steekvorm van 8 cm, of een drinkglas, om 8 cirkels uit het deeg te drukken.
- 2. Leg een theelepel amandelpasta in het midden van elke cirkel.
- 3. Gebruik de linten-schijf van de spiralizer om de appels te spiraliseren.
- 4. Bestrooi de appels met de mengeling van citroensap, suiker en kaneel.
- 5. Rol elke appelspiraal tot een roosvorm en bedek de onderkant met een beetje bladerdeeg.
- 6. Druk het deeg met de roos in de muffincups. Zorg ervoor dat de appelschil uit het deeg steekt.
- 7. Bak de appelroosjes 18 minuten in een oven op 190°C, of 12 minuten op 170°C in de Airfryer.
- 8. Verwijder voorzichtig de muffincups en plaats 2 roosjes op elk bord. Bestrooi met poedersuiker.
- 9. Serveer met een bolletje vanille-ijs en garneer met geraspte chocolade.
- Spiraalvormer op schijfgrootte: Linten