1
Lichttherapie

Meer dan 125 jaar aan innovatie voor een energieker leven

Slank, gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk: achter onze Sleep & Wake-up Lights en EnergyLights gaan tal van innovaties en slimme ideeën schuil.

Nabootsing
van licht


In het volledige spectrum van kleuren dat onze ogen kunnen zien, is wit niet alleen maar wit. De curve van wit over het gehele spectrum loopt van warme roodtinten tot koel blauw, net als in de natuurlijke zonsopkomst, daglicht en de zonsondergang. Onze Sleep & Wake-up Lights omvatten miljoenen natuurlijke wittinten. Dezelfde tinten die in de natuur te zien zijn, worden nagebootst, net als de geleidelijke toe- en afnames van de lichtintensiteit die we ervaren bij een zonsopkomst of zonsondergang.
wetenschappelijk licht
Een miljoen overgangen
HF3650 BrightEyes-assortiment
Onze Sleep & Wake-up Light is zo ontworpen dat deze wordt geactiveerd op een lichtsterkte die een miljoen keer zwakker is dan de volle intensiteit. Zelfs in een volledig donkere kamer zien veel mensen niet dat de lamp is gaan branden. Onze Wake-up Light is zo ingesteld dat iedere gradatie waarmee het licht toeneemt, zo klein is dat deze nauwelijks waarneembaar is. Je word dus langzaam en geleidelijk aan gewekt, zonder plotselinge toename van licht.

Personaliseer je ochtend


Voor het meten van de lichtintensiteit in een bepaald gebied wordt de eenheid lux gebruikt. Met licht met een sterkte van ongeveer 200 lux kan meestal iemand worden gewekt. Aangezien ieders gevoeligheid voor licht verschilt, bieden onze Wake-up Lights meerdere intensiteitsniveaus, zodat je het apparaat precies kunt instellen op de waarde die ervoor zorgt dat je volledig wakker word wanneer de maximale lichtsterkte wordt bereikt. 

Een betere stemming

Onze ogen hebben geen blauw licht nodig om te kunnen zien, maar de blootstelling eraan kan rechtstreeks van invloed zijn op onze hormonen. De zon levert veel natuurlijk blauw licht en daarom lijkt het soms alsof een zonnige dag van invloed is op onze stemming. Onze EnergyLights zijn zo gemaakt dat de hoeveelheid uitgestraald blauw licht en de positieve gevolgen daarvan worden gemaximaliseerd, zonder toename van de intensiteit van helder licht in je ogen. 

Gerichte intensiteit


Naarmate licht verder van zijn bron af raakt, wordt het diffuser en minder sterk. Onze EnergyLights vernauwen het pad van het blauwe licht, zodat het licht meer is gericht op het doel en niet aan intensiteit inboet. Het gladde oppervlak verdeelt en straalt licht gelijkmatig uit vanaf de LED's binnenin, wat energiezuiniger en minder intens voor je ogen is.
eerste Philips-gloeilamp
De eerste Philips-gloeilamp, geproduceerd in 1892.

Een eeuw aan ervaring en innovatie

Sinds de introductie van de eerste Philips-gloeilamp in 1892 lopen we voorop in de lichttechniek. Van infrarood en halogeen tot LED en xenon, we zijn altijd op zoek naar de volgende verbetering of innovatie die een verschil kan maken in het leven van mensen. Met onze reeks Sleep & Wake-up Lights haal je de geest van innovatie in huis om beter te slapen, fijner wakker te worden en je energieker te voelen dankzij licht.