1
Scheren

Scheerirritatie voorkomen

Reken af met rode bultjes, irritatie na het scheren en huidirritatie

Scheerirritatie - die pijnlijke rode plekken, bultjes en dat branderige gevoel - is niet grappig. Zelfs als je geen last hebt van een gevoelige huid kan dit scheerprobleem voorkomen. Een goed scheerappraat, een betere scheertechniek en goede nazorg kunnen het verschil maken. We geven je zes perfecte manieren om irritatie tijdens en na het scheren te voorkomen.
Nat scheren is een goede vaardigheid om je eigen te maken. Het kost misschien iets meer tijd en aandacht, maar het voorkomt een droog gevoel, huidirritatie en ingegroeide haren na het scheren. Oefening baart kunst. Krijg de perfecte techniek onder de knie met onze tips en leer hoe je goed nat kunt scheren.

Scheerirritatie voorkomen: tijdens het scheren

Slecht scheren is een van de hoofdoorzaken van scheerirritatie. Probeer je techniek te verfijnen met deze eenvoudige stappen:

 

3. Scheer beter

Met een scheermesje schraap je over de huid en verwijder je bij elke beurt een dun laagje. Je hebt meer kans op wondjes en irritaties die het branderige gevoel veroorzaken. Met een scheerapparaat oefen je met ronddraaiende bewegingen zachte druk uit op de huid en duw je de haartjes omhoog, zodat die zich gemakkelijk en pijnloos laten verwijderen. Gebruik alleen lichte druk en probeer niet herhaaldelijk over hetzelfde gebied te gaan. Het resultaat? Een gemakkelijkere (en pijnvrije) ervaring.

 

Lees hieronder verder ↓

Meer stijlen en tips?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste tips en trics voor het onderhouden en laten groeien van je baard, scheertips en meer:

 

✓  Eenmalig 10% korting in de Philips Online Shop

✓  Extra garantie op geselecteerde producten

✓  Promoties en speciale aanbiedingen

4. Werk met schone, scherpe tools
Zorg ervoor dat je je scheerapparaat of scheermes regelmatig afspoelt voor, na en tijdens het scheren. Als je een scheermesje gebruikt, vergeet dan niet om het vaak te vervangen - doffe messen hebben meer herhalingen nodig om de haren te grijpen, wat irritatie veroorzaakt.

Scheerirritatie voorkomen: na het scheren

5. Verzorging na het scheren

Spoel na het scheren met warm water en dep de huid droog (niet wrijven). Breng vervolgens een vochtinbrengende crème of aftershavebalsem aan, maar vermijd producten op alcoholbasis; deze kunnen irritatie veroorzaken.

 

6. Wacht langer tussen scheerbeurten

Als je vaak last hebt van irritatie na het scheren, kan het helpen om je huid wat meer hersteltijd te geven tussen scheerbeurten.

Dat was het! Breng wat verandering aan in je scheerroutine met onze tips en je zult snel verschil zien.

Lees meer over huidirritatie

Voor meer advies over het scheren van een gevoelige huid, bekijk ons artikel over het voorkomen van huidirritatie hier. En mocht het niet lukken met de tips, kun je altijd nog eenvoudig voor een volle baard gaan. Deze staat namelijk bij bijna iedereen goed.

Find out moreFor more advice on shaving with sensitive skin, check out our guide to tackling shaving irritation here. And if all else fails, you can always simply grow a full beard. Almost anyone can pull one off, after all.

Ook interessant voor jou

Probeer het meteen uit!