Philips museum zeven dagen in de week open gedurende zomervakantie

Philips museum zeven dagen in de week open gedurende zomervakantie

 

Eindhoven, 6 juli 2015 - Het Philips museum is de gehele zomervakantie, van 6 juli t/m 24 augustus, ook op maandagen geopend van 11.00 – 17.00 uur. Hiermee is het Philips museum zeven dagen in de week open. Gedurende deze periode is er voor kinderen en hun (groot)ouders van alles te zien, doen en beleven. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan familievoorstelling De Lamp, knutsel- en experimenteer activiteiten bij de Museum Kids Factory, iPad game Mission Eureka en fototentoonstelling #Lightislife.

 

'De Lamp'
In de intieme familievoorstelling 'De Lamp' met het sfeervolle Oude Fabriekje van het Philips museum als setting vertellen het lampenmaakstertje, Gerard en Anton Philips hoe het was om in 1891 bij Philips & Co te werken in Eindhoven. Het technische proces van het maken van de eerste Philips gloeilampen wordt in het toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd.

 

Museum Kids Factory
Het Philips museum organiseert tijdens de zomervakantie de Museum Kids Factory in samenwerking met MAD emergent art center. Kinderen vanaf 6 jaar worden uitgedaagd om kleine projecten te knutselen, te experimenteren met interactieve installaties en te spelen met elektronica. Nieuwe dingen leren door te doen en te ontdekken is een spannende activiteit voor leergierige geesten. Speciaal voor de kids zijn er activiteiten als "Tover je Toekomst", Oculus Rift, LEAP motion, een spannende houtknutsel constructie, Lego Mindstorms, Hue color light control en een mooie verzameling van Philiform, bouw- en experimenteerdozen die Philips in 1968 ontwikkelde.

 

Mission Eureka
Mission Eureka is een innovatief iPad spel over 100 jaar Philips uitvindingen in het Philips museum, voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Hoe werkt een lamp, wat doet röntgenstraling en wie heeft de televisie uitgevonden? In het Philips museum kunnen kinderen een waar Philips Research-avontuur beleven. Gebaseerd op belangrijke Philips uitvindingen door de jaren heen biedt de game 'Mission Eureka' kinderen en volwassenen in het museum een interactieve ontdekkingstocht op zoek naar de techniek achter deze innovaties. De teams, bestaande uit twee tot vier spelers, kruipen in de huid van een onderzoeker en doen acht challenges. Een must voor de ultieme 'Eureka' ervaring!

 

#Lightislife
Licht hoeft niet alleen functioneel te zijn; het kan ook een positief gevoel geven. Ons gelukkiger, blijer, meer ontspannen maken. Dat laat het Philips museum je graag ervaren in de nieuwe #Lightislife tentoonstelling. De #Lightislife expositie in het Philips museum geeft niet alleen een uniek overzicht van het werk van zes inspirerende Instagram storytellers, van hun visie op wat licht kan doen – ook in termen van fotografie, maar laat vooral ook zien wat licht voor jou, voor ons allemaal betekent tijdens het internationaal Jaar van het Licht 2015.

 

De Lamp: 18 juli t/m 2 aug & 15 t/m 30 aug dagelijks om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur – Oude Fabriekje
Museum Kids Factory: 3 t/m 16 aug dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur – De Vest
Mission Eureka – dagelijks
#Lightislife – dagelijks

 

Philips Museum

Meer nieuws:

  • Expositie ’75 jaar Philips shavers’ wegens succes verlengd

    Expositie ’75 jaar Philips shavers’ wegens succes verlengd

    Expositie ’75 jaar Philips shavers’ wegens succes verlengd

  • Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven

    Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven

    Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven