Vintage Philips Weekend tijdens de Nationale Museumweek

Vintage Philips Weekend tijdens de Nationale Museumweek in het Philips Museum.

 

Eindhoven, 28 maart 2017 - Op zaterdag 8 en zondag 9 april van 11.00-17.00 uur organiseert het Philips Museum voor de eerste keer een Vintage Philips Weekend. Bezoekers kunnen zelf retro computergames spelen of genieten van buizenradio’s, pick-ups en HiFi-apparatuur van vroeger. Daarnaast zijn er op de museumvloer rock’n’roll optredens. Verzamelaars met hart voor Philips presenteren hun mooiste objecten op een historische locatie: de plek waar Philips in 1891 begon.

 

Te midden van meer dan 125 jaar Philips geschiedenis zijn er speciale demonstraties van de Philips Motion Feedbackboxen. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met een professionele videostudio. Het Vintage Philips Weekend wordt een feest van herkenning en nostalgie voor iedereen. 

 

Diverse verzamelaars tonen hun unieke collectie Philips-producten, zoals reclames, shavers, tv’s, strijkijzers, pick-ups en nog veel meer. “Vintage spullen spreken steeds meer mensen aan, jong en oud”, zegt conservator Sergio Derks. “Het roept emoties op en herinneringen aan vervlogen tijden. Voor verzamelaarsclubs een prachtige gelegenheid om een deel van hun collectie te tonen aan een breed publiek.”

 

Het Vintage Philips Weekend is onderdeel van de Nationale Museumweek. De derde Nationale Museumweek is van maandag 3 t/m zondag 9 april 2017 en heeft als thema 'Ons echte goud'. Voor het Vintage Philips Weekend op 8 en 9 april gelden de reguliere entreeprijzen van het Philips Museum. Met een Museumkaart is de entree gratis.

Meer nieuws: