Museum

Philips Museum is Kidsproof      


Philips Museum is 'Kidsproof'

     

9 november is bij de uitreiking van de Museumkids Awards het Philips Museum verkozen tot ‘Kidsproof Museum 2019’. Het Philips Museum is daarmee een van de 70 meest kindvriendelijke musea in Nederland waarvan er 5 in Noord-Brabant gevestigd zijn.

 

Zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 recensies geschreven op Museumkids.nl. Dit platform brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg -  in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving.

 

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen

Meer nieuws:

  • Philips Design Tour valt in de prijzen

    Philips Design Tour valt in de prijzen

    Philips Design Tour valt in de prijzen

  • Vinyl!

    Vinyl!

    Vinyl is helemaal terug van weggeweest. Reden voor het Philips Museum voor een oog en oorstrelende tentoonstelling over grammofoonplaten. Aan de hand van hoezen, foto’s van artiesten en enkele unieke voorwerpen toont de expositie Vinyl! een beeld van de hoogtijdagen van Philips’ muziekindustrie. Bezoekers kunnen ook zelf plaatjes draaien op een van de pick-ups.