Philips museum officieel geopend door Koningin Beatrix  

Philips museum officieel geopend door Koningin Beatrix

 

Eindhoven, 5 april 2013 - Koningin Beatrix heeft vandaag aan de zijde van Frans van Houten, CEO Koninklijke Philips Electronics, het Philips museum in het centrum van Eindhoven officieel geopend. H.M. de Koningin bracht symbolisch het licht naar het museum door een oplichtende draadloze LED-lamp in een lichtkunstwerk te plaatsen. De openingshandeling werd onder muzikale begeleiding van leden van het Philips Symfonie Orkest verricht. Hierna kreeg de Koningin een rondleiding door het museum.

In het nieuwe museum beleeft de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties voor morgen. Het is een interactief verhaal over innovatie en ambitieus ondernemerschap, waarmee Philips een positieve impact op het leven van miljoenen mensen had en nog altijd heeft. Aan de hand van unieke historische en hedendaagse producten en de boeiende verhalen die erbij horen wordt dit tastbaar gemaakt. Ook wordt in het museum een tipje van de sluier opgelicht over wat het concern voor toekomst voorziet.

Frans van Houten: “In het Philips museum komen onze geschiedenis, ons ondernemerschap en onze innovaties op een prachtige manier samen. Het museum vertelt het verhaal van een bedrijf dat al meer dan 120 jaar werkt aan innovaties, die ervoor zorgen dat mensen beter en gezonder kunnen leven in een meer duurzame wereld. Het Philips museum is er om te inspireren en geïnspireerd te worden.”

Opening museum

Meer nieuws:

  • Succesvol openingsjaar Philips museum

    Succesvol openingsjaar Philips museum

    Succesvol openingsjaar Philips museum

  • Oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden

    Oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden

    Oudste zakelijke brief van Anton Philips gevonden