Gezondheid beleven tijdens HealthLab    

Tijdens De week van de zorg, in het weekend van 17 en 18 maart organiseert het Philips Museum samen met partners de Hartstichting, Longfonds en Korein het evenement HealthLab. Iedere bezoeker kan tijdens HealthLab meten en ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven.  

 

Het Philips Museum staat het weekend vol met speciale stands waarbij je informatie kan krijgen en metingen en testjes kunt doen die te maken hebben met je gezondheid. Met een zogenaamde fitcard die je aan het begin van de HealthLab-route krijgt, lopen volwassenen en kinderen een ronde door het museum en noteren hun gegevens en uitslagen.

 

Ben jij fit? Slaap je genoeg? Weet je het verschil tussen röntgen, CT en MRI? Hoe gaat het met jouw longinhoud? Wat doet een minuutje sporten met je hartslag? Kun jij met een AED overweg? Deze vragen (en meer) kun je komen beantwoorden tijdens de vierde editie van HealthLab. Voor de kinderen zijn er daarnaast gezonde snacks van de Philips Chef Martin Senders en uit de foodtruck van Korein.

 

‘Een evenement waarbij gezondheid centraal staat en waarbij we ons richten op het geven van tips over wat de bezoeker zélf kan doen om gezond te zijn, is uniek’ zegt directeur van het museum, Olga Coolen. ‘We willen met HealthLab in de behoefte voorzien dat mensen steeds meer controle willen over hun eigen gezondheid. Nieuw is deze keer dat je een echte longfunctietest kunt doen en dat je virtueel kunt uitproberen hoe een AED werkt. En voor het Philips van nu, dat zich richt op innovaties in de gezondheidzorg is dit een bijzonder evenement gericht op het brede publiek’.

 

Koop hier alvast je kaartje!

 

HealthLab in het Philips Museum is te bezoeken op zaterdag 17 en zondag 18 maart van 11.00 - 17.00 uur. Voor deelname aan HealthLab betaal je alleen het reguliere entreeticket voor het museum. 

healthlab

Meer nieuws:

  • Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven

    Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven

    Philips museum opent nieuwe foto-expositie #Lightislife met Instawalk door centrum Eindhoven

  • Philips museum viert 90 jaar design met speciale expositie

    Philips museum viert 90 jaar design met speciale expositie

    Philips museum viert 90 jaar design met speciale expositie