Nieuwe expositie in Philips museum, '75 jaar Philips shavers'  

Nieuwe expositie in Philips museum, '75 jaar Philips shavers'

 

Eindhoven, 4 september 2015 - Op 10 oktober aanstaande opent het Philips museum in Eindhoven de tentoonstelling '75 jaar Philips shavers'. Aan de hand van historische apparaten, reclameaffiches, films en foto's geeft de tentoonstelling een uniek overzicht van Philips shavers vanaf 1939. In de expositie zijn ook bijzondere modellen te zien, zoals eerste prototypes en enkele zeldzame 'special editions'. Daarnaast zal ook de allernieuwste Philips shaver in deze expositie niet ontbreken, de Shaver 9000 series.
 

In 1939 begon Philips met de productie van scheerapparaten. Daarmee zette de onderneming de eerste stappen op weg naar producten voor persoonlijke verzorging. Aanvankelijk zag de toenmalige Philips-directie weinig in een ‘kappersartikel’. Maar na een scheerbeurt met een prototype ging het licht op groen. En met succes! Het apparaat, uitgevonden door de Philips’ ingenieur Alexandre Horowitz, groeide in de loop der jaren uit tot een van de meest succesvolle producten van Philips. Inmiddels zijn er wereldwijd circa zeshonderd miljoen shavers verkocht en meer dan twee miljard scheerhoofden geproduceerd. Aan de basis van dit succes lagen talrijke innovaties, aansprekend design, kwalitatief hoogstaande productie en uitgekiende marketing.


Stormachtige groei
De eerste apparaten werden in Eindhoven ontwikkeld en geproduceerd op het complex Strijp S.
Het grote succes kwam in de jaren vijftig, toen Philips de Europese en Amerikaanse markt veroverde. Door de stormachtige groei verhuisde de productie in 1950 naar Drachten. Tegenwoordig bevindt zich in Drachten nog steeds hét productie- en innovatiecentrum, terwijl marketing en design vanuit Amsterdam plaatsvindt.


100 jaar Philips uitvindingen
Het Philips museum staat dit jaar voornamelijk in het teken van het honderdjarig bestaan van Philips Research. Philips heeft vele uitvindingen op zijn naam staan om trots op te zijn. In het Philips museum vinden diverse activiteiten omtrent dit thema plaats. In juni is ook Mission Eureka, het innovatieve en interactieve spel over 100 jaar Philips uitvindingen, dat op een iPad gespeeld wordt, in het museum gelanceerd.


Expositie
De expositie ’75 jaar Philips shavers’ is te bezichtigen in het Philips museum van
10 oktober 2014 t/m 4 januari 2015.


Meer nieuws:

  • Succesvol openingsjaar Philips museum

    Succesvol openingsjaar Philips museum

    Succesvol openingsjaar Philips museum

  • Philips lanceert Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen

    Philips lanceert Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen

    Philips lanceert Mission Eureka, innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen