Dutch Design Week 2017

Philips Museum partner van de Dutch Designweek 2017

 

Het Philips Museum is voor het eerst volledig partner van de Dutch Design Week van zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober. Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. DDW presenteert werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers. Verspreid over zo’n honderd locaties, waar ook het Philips Museum deel van uitmaakt, organiseert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten en festiviteiten.

 

Het Philips Museum geeft een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten maakt de expositie voelbaar wat de impact van Philips op het leven van mensen is. In het museum zijn de baanbrekende designs van Louis Kalff te vinden, en is in het museumcafé de tijdelijke tentoonstelling Space Age Design te zien. Alvast een voorproefje van Space Age Design? De podcast is te downloaden in de ITunes Store.

 

Bezoekers met een DDW-ticket hebben de exclusieve mogelijkheid de nieuwe Philips Design Tour te testen. Dit is een nieuw ontwikkelde tour door het museum waarmee je met een iPad en Augmented Reality de iconische Philips-designs nóg beter ervaart. Vraag ernaar bij de balie.

De Philips Designtour is vanaf december 2017 voor elke bezoeker beschikbaar.  

 

Het Philips Museum ligt op de design route en is gratis toegankelijk met een DDW-ticket.

Meer nieuws:

  • Philips opent nieuwe ‘Innovation and you’ Experience

    Philips opent nieuwe ‘Innovation and you’ Experience

    Philips opent ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan een nieuw onderdeel in de tentoonstelling van het Philips Museum, de ‘Innovation and you’ Experience. De nieuwe experience geeft op begrijpelijke wijze bezoekers, jong en oud, een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die moderne technologie daarin speelt.

  • Philips Museum in uitzending RTL

    Philips Museum in uitzending RTL

    Reportage RTL Televisie bij Philips Museum