Speciale design tour door Philips museum

Speciale design tour door Philips museum

 

Eindhoven, 12 november 2015 - Bij de drukbezochte expositie 'Celebrating 90 years of design at Philips' heeft het Philips museum een speciale designrondleiding ontwikkeld. Tijdens deze rondleiding krijgen bezoekers een beeld van de visies en ontwikkelingen van design bij Philips. Wat in 1925 begon met de vormgeving van affiches, mondde uit in een breed scala activiteiten, variërend van product- en huisstijldesign tot aan trendanalyses, datadesign en de inrichting van complete ziekenhuisafdelingen.

De tentoonstelling 'Celebrating 90 years of design at Philips' vertelt aan de hand van een selectie producten en verhalen hoe design bij Philips door de jaren heen heeft bijgedragen aan zinvolle en duurzame innovaties. Negentig jaar geleden, met de komst van artistiek leider Louis Kalff naar Eindhoven, kreeg design bij Philips een belangrijke impuls. Onder zijn leiding komt niet alleen het iconische Philips-logo tot stand, maar ook ontwerpen voor licht en tal van bekende Philips-producten. Het Philips museum brengt voor deze expositie zowel gangbare als zeldzame en unieke objecten samen. Aan de hand van producten, modellen, foto's en presentaties via Augmented Reality krijgt de bezoeker een boeiend beeld van de veranderende rol van design binnen Philips. Naast onder meer radio's, tv's, stofzuigers, scheerapparaten en medische apparatuur zijn ook futuristische studiemodellen te zien, evenals een zeldzame 'Evoluon radio' en twee unieke 3D-modellen van het Philips Paviljoen uit 1958.


Zinvolle innovaties
De design rondleiding gaat dieper in op de verschillende visies en de verhalen achter de objecten die nu in het Philips museum centraal staan. Daarbij gaat het niet alleen om producten uit het verleden, maar ook over recente ontwikkelingen. Zo illustreert het design van de Ambient Experience hoe patiënten meer op hun gemak worden gesteld vóór en tijdens het maken van een MRI-scan.


De tentoonstelling 'Celebrating 90 years of design at Philips' is tot en met 17 april 2016 te zien in het Philips museum. De designrondleiding is tot die datum te reserveren via rondleidingen en boekingen.

Meer nieuws:

  • Year of Design Weekend | Philips Museum

    Year of Design Weekend | Philips Museum

    In het weekend van 11 en 12 februari 2017 staan het Philips Museum en Kazerne in het teken van design. Met een inspirerend programma trappen zij samen het Year of Design af in designstad Eindhoven. Boeiende (inter)nationale sprekers duiken in meer dan een eeuw designgeschiedenis.