HealthLab

zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017

HealthLab in het Philips Museum

Test je fitheid!

 

In het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseren Diagnostiek voor U, Philips Techniekstimulering Jongeren en het Philips Museum samen een HealthLab in het Philips Museum. Iedere bezoeker kan tijdens het HealthLab meten én ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven. Met diverse metingen en proeven breng je jouw fitheid in beeld!

 

Zaterdag 30 september om 11.00 uur opent The Philips Chef, Martin Senders het HealthLab. Deze van oorsprong Eindhovenaar, met een grote passie voor koken heeft een gespecialiseerde koksopleiding gedaan en is bijna altijd in de keuken te vinden. Martin Senders: “Als Philips Chef houd ik me onder andere bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met de Airfryer, pastamachine of blender. Zo wordt het eenvoudiger om elke dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Van voorgerecht tot nagerecht, van sap en smoothies tot snacks.” Met deze missie reist Martin Senders de hele wereld over.

 

In het HealthLab trekken de bezoekers een laboratoriumjas aan en duiken in de rol van dokter of laborant. Zo verzamelen ze op traditionele en op moderne manieren gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fit-card’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met de meest morderne technieken in het lichaam kunnen kijken.

 

Deze editie van het HealthLab staat in het teken van ‘Connected Care’. De gezondheidszorg verandert in een razend tempo. Complexe ziektebeelden, een groter aantal patiënten en het intensieve gebruik van medische apparatuur en systemen, vraagt om een nieuwe aanpak en benadering van de gezondheidszorg voor patiënten. ‘Philips Connected Care’ maakt het mogelijk voor artsen om een snelle en goed onderbouwde diagnose te stellen door middel van zeer geavanceerde fysiologische monitoring en klinische informatie.

Het HealthLab in het Philips Museum is te bezoeken op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 11.00-17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 2,-- en een geldig entreebewijs voor het Philips Museum.

Meer nieuws: