HealthLab

Zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017

HealthLab in het Philips Museum

Test je fitheid!


Tijdens de Week van Zorg en Welzijn op 18 en 19 maart van 11.00-17.00 organiseren Diagnostiek voor U, Philips JetNet/Techniekstimulering en het Philips Museum samen een HealthLab. Locatie is het Philips Museum. Kinderen en volwassenen kunnen die dagen meten én ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven. Met diverse metingen en proefjes brengen ze zelf hun fitheid in beeld.

 

Zaterdag 18 maart openen PSV mascotte Phoxy en Edgar van Zoelen, hoofd van de Philips Healtsuite Labs, om 11.00 uur het HealthLab. De Philips HealthSuite Labs zijn een innovatieve omgeving waarin professionals in de zorg samenwerken met een team van Philips-deskundigen om een bepaald probleem aan te pakken en te komen tot een versnelde ontwikkeling en uitwerking van een oplossing.

 

In het HealthLab trekken deelnemers een laboratoriumjas aan. Zij verzamelen met traditionele en moderne methoden gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fit-card’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met allerlei technieken in het lichaam kunnen kijken. En ze leren over DNA door het DNA uit een aardbei te destilleren.

 

De Week van Zorg en Welzijn wordt georganiseerd door de vijftien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. Het HealthLab in het Philips Museum is te bezoeken op 18 en 19 maart van 11.00-17.00 uur. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Philips Museum.

Meer nieuws: