Philips Museum Seminars

Dutch Design Week

Philips Museum Seminars


Tijdens de Dutch Design Week organiseert Philips Design twee lezingen en een workshop in het Philips Museum. De lezingen starten om 19.30 uur. De toegang tot de lezingen is gratis na aanmelding. Aanmelden kan via info-museum@philips.com. Vermeld in je e-mail welke lezing(en) je wilt volgen. 


25 oktober 2016 19.30 uur
Het Philips merk en de ontwikkeling van het vernieuwde Philips woordmerk en logo - lezing door designer Ally Cane
Het nieuwe woordmerk en logo maken deel uit van een corporate strategie die de nadruk legt op producten die het leven van mensen verbeteren. Dit komt naar voren in de slogan van Philips ‘Innovation and you’. Het nieuwe beeldmerk is geïnspireerd door de Gulden Snede en oogt daardoor natuurlijker en menselijker. Ook zal Ally een kijkje achter de schermen geven over de ontwikkeling van de nieuwe Philips Brand Identity.

 

26 oktober 2016 19.30 uur
Het gebruik van snelle prototyping in innovaties - lezing door designer Jelle Tuinhout
Wat is de rol van het maken van prototypes in een bedrijf als Philips? Het landschap van connected devices en diensten verandert in een snel tempo. Het maken van prototypes kan een belangrijke rol spelen in het omgaan met deze veranderende wereld doordat het je in staat stelt om in het echt te experimenteren met producten in een echte wereld en te leren van het proces. Jelle geeft verschillende aansprekende voorbeelden van prototypes tijdens zijn lezing.

 

27 oktober 2016 19.30 uur
Design Thinking in de praktijk - workshop door designer Edwin van Rutten
Wat zijn de uitgangspunten achter Design Thinking en hoe geeft Philips inhoud aan deze principes op grote schaal. Edwin geeft verschillende voorbeelden van design thinking en co-creatie door Philips en de invloed op menselijk gedrag.

 

Taal: Engels.

Aanmelden

 

Meer nieuws:

  • Museum Kids Factory

    Museum Kids Factory

    Tijdens de Museum Kids Factory kunnen kinderen zelf aan de slag met techniek in het Philips Museum.