Museum

Terugblik DTW    


Op zaterdag 9 juni gingen speciaal voor de Dutch Technology Week gratis de deuren open van het Philips Museum. Van 10.00 tot 17.00 uur konden bezoekers in het museum terecht voor allerlei proefjes die te maken hebben met licht en geluid.    

 

Bezoekers (jong en oud) kregen op 9 juni de kans om te experimenteren met licht, kleur, vorm en tekst. Je eigen kleurencompositie maken en je kunstwerk projecteren, de mooiste schaduwstad maken die je kunt bedenken van lege blikjes en ander restmateriaal. Er werden lichtproefjes gedaan die te maken hebben met sfeer, licht meten en zichtbaar licht (spectrum). Achteraf kon je genieten van een audiospel vol huis-, tuin- en stadsgeluiden in het museumcafé.

 

Bezoekers met een voorliefde voor techniek en innovaties konden deze dag hun hart ophalen met het reguliere aanbod van het museum. Er zijn VR-brillen, je kunt de Philips Design Tour lopen waarbij je met augmented reality het museum op een hele andere manier beleeft en er zijn levensgrote schermen waarbij je kunt ervaren welke gezondheidsinnovaties er zijn.

 

 

Meer nieuws: