Museum

Tentoonstellingen

Heden, verleden en toekomst van een wereldconcern

Het Philips Museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van Eindhoven. De vaste tentoonstelling en wisselende grotere en kleinere exposities nemen je mee op reis door het Philips-verhaal

Trek voor je bezoek aan het museum anderhalf tot twee uur uit.

Vaste expositie over innovatie en ondernemerschap

In onze vaste tentoonstelling krijgt u een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten maakt de tentoonstelling voelbaar wat de impact van Philips op het leven van mensen is.

Innovation and you

De 'Innovation and you' Experience is uniek in de regio. Via interactieve beeldschermen die direct reageren op individuele bezoekers is het mogelijk om zelf te ervaren hoe moderne technologie ons leven verandert. Bovendien toont de nieuwe experience in het Philips Museum hoe innovaties op het gebied van gezondheid en duurzame verlichting bijdragen aan het verbeteren van het leven van miljarden mensen wereldwijd.

Eendracht maakt macht

Deze expositie, gebaseerd op het boek van Frans van den Nieuwenhof, gaat over de langdurige verbondenheid tussen PSV, Philips en de stad Eindhoven. Voor het eerst is er in het Philips Museum ook een audiotour te beluisteren, speciaal voor deze expositie ingesproken door Frank Lammers. 

Visas to freedom

Als Nederlands consul in Litouwen redde ’Mister Radio Philips’ duizenden Joden door hen in 1940 ‘aangepaste’ visa te verstrekken. Daarmee konden ze op het nippertje het land ontvluchten. Visas to freedom is een expositie over deze bijzondere man, met ooggetuigenverslagen van overlevenden.

Meer activiteiten