MOAM + Philips = PerfectMatch

MOAM + Philips = PerfectMatch

Martijn Nekoui - Toen ik twee jaar geleden MOAM opstartte, had ik natuurlijk nooit kunnen dromen dat ik nu zou samenwerken met pioniers als Philips, Mart Visser en Doutzen Kroes. MOAM is een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse creatieve industrie. En bij dit project, MOAM collective 2015, werken vijf jonge designers samen aan één collectie en worden ze daarbij geholpen door onder andere KLM, Rabobank én Philips. Zo’n samenwerking met Philips is voor mij het ultieme doel; de pioniers uit de Nederlandse creatieve industrie koppelen aan jong talent in Nederland om zo talentontwikkeling en kennisoverdracht te bewerkstelligen.

MOAM + Philips = PerfectMatch

Mede door het huidige klimaat en de crisis, zag ik veel talentvolle designers niet hun droombaan krijgen, met MOAM hoop ik ze een platform te bieden en opnieuw in de markt te zetten. De vijf designers maken samen één collectie; ze bepalen alles, van concept tot catwalkshow! Maar daarbij worden ze natuurlijk bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse mode-industrie, zo wordt het collectief gecoacht door onder andere Claes Iversen, Mart Visser, Cecile Narinx en John de Greef. Daarnaast zullen de vijf designers ook worden bijgestaan door modegoeroes Frans Ankoné, Peter Leferink en Mariette Hoitink. Op die manier krijgen de designers een soort super-mega-masterclass met allerlei tips, ervaringen en kostbare feedback!

 

Maar dat is niet het enige, ook Nederlandse pioniers als KLM en Philips hebben zich verbonden aan MOAM. Met de meest vernieuwende en innovatie apparaten kunnen de designers van MOAM supersnel strijken en stomen, maar ook stoffen in de collectie manipuleren en pérfect stylen tot de meest perfecte kledingstukken. Voor de designers is het natuurlijk fantastisch dat zij met deze apparaten mogen werken, voordat deze in de winkel liggen, als allereerste gebruik maken van alle voordelen. Niet meer kloten met stoom (PerfectCare stoomt altijd!) en ook niet meer klooien met de juiste temperatuur (Dat doet hij uit zichzelf). En zeker met alle deadlines is het vooruitzicht, telt elke minuut!

MOAM + Philips = PerfectMatch

En dat is niet het enige; speciaal voor Philips zullen de vijf superdesigners van MOAM exclusief een shirt ontwerpen dat bestaat uit verschillende stoffen (maar dus gemakkelijk in één keer gestreken kan worden door PerfectCare). Hoe dat er precies uit zal zien is nog een geheim, maar het zal afgeleid worden van het concept van de collectie. Die collectie zullen we binnen drie maanden tonen aan de buitenwereld, dus tot die tijd zullen de designers nog flink moeten strijken en stomen om tot een zo perfect eindresultaat te komen.

 

Tuurlijk zijn er soms ook wat moeilijke momenten. Probeer maar eens al die meningen (en bijbehorende ego’s) bij elkaar te houden en zorgen dat iedereen met de neus dezelfde kant op blijft staan. Maar tot nu gaat alles goed en liggen we op schema.

 

Houd Philips en MOAM in de gaten en zie binnenkort de uitkomst van de unieke samenwerking tussen Philips en MOAM; creativiteit en innovatie!

MOAM + Philips = PerfectMatch
MOAM + Philips = PerfectMatch
Martijn Nekoui

Martijn Nekoui

Owner and creative director MOAM

Martijn Nekoui is in 2012 met MOAM afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute. MOAM is een platform dat jong creatief talent koppelt aan iconische namen uit de Nederlandse mode-industrie. MOAM werkte onder andere samen met Viktor&Rolf, Frans Molenaar, Doutzen Kroes, FOAM en de Bijenkorf.

 

Volg Martijn

LinkedIn

www.martijnnekoui.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.