zich dankzij deze technologieën veiliger, zekerder en prettiger in openbare ruimtes, in gebouwen en in hun eigen woning.
Wanneer in 2030 een wereldwijde overgang naar dergelijke algemeen beschikbare efficiënte oplossingen zou hebben plaatsgevonden, dan zou dat de vraag naar elektriciteit voor verlichting met meer dan 30 procent verminderen. Deze verlaging zou op zijn beurt meer dan een gigaton aan CO2-uitstoot kunnen besparen Om daar een idee van te geven: om een gigaton CO2 op te nemen, is een miljoen vierkante kilometer bos nodig – het gezamenlijke oppervlak van Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. Deze verbetering van de energie-efficiëntie komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van 570 miljoen huishoudens. Een wereldwijde overgang zou daarom ook aanzienlijke economische voordelen hebben. Het is dus duidelijk welke kant we op moeten. De vraag is alleen: hoe komen we daar, en hoe snel kunnen we in actie komen?
Harry Verhaar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verlichtings industrie. Hij is verantwoordelijk voor de strategie, implemanetatie en stakeholder management op het gebied van energie & klimaat verandering, efficient inzetten van middelen en duurzame ontwikkeling, met de aandacht op LED verlichting revolutie.
Volg Harry via: