Een andere kijk op zorg

Kan MR meer mensenlevens beïnvloeden?  

Ja! Het MR-potentieel benutten kan het verschil maken in een mensenleven, waar ook ter wereld.

 

Sinds de commercialisering van MR in de jaren 1980, heeft deze technologie een uiterst waardevolle bijdrage geleverd tot de gezondheidszorg. MR is uitgegroeid tot een krachtig instrument voor de diagnose, de behandeling en de opvolging van tal van aandoeningen en is vooral nuttig gebleken voor neurologische trauma's.

 

Elke dag opnieuw maakt MR het verschil in een mensenleven: de technologie kan bijvoorbeeld complexe vaatstructuren in de hersenen blootleggen, een arts helpen neurodegeneratieve ziektes op te sporen of als hulpmiddel bij een chirurgische ingreep fungeren. En toch slaagt Philips erin de grenzen van de MR-technologie nog te verleggen. We zijn er immers van overtuigd dat de beeldvorming, ondanks de indrukwekkende doorbraken, nog steeds een groot onaangeroerd potentieel te bieden heeft dat nog meer mensenlevens kan beïnvloeden.

 

Elke dag opnieuw maakt MR het verschil in een mensenleven”  

Hoe?

Met dit gegeven voor ogen willen we de MR-technologie nog toegankelijker1, sluitender2 en daadkrachtiger maken. Naarmate we coherente beeldvormingstechnieken ontwikkelen, dragen een intuïtieve bediening en patiëntvriendelijke systemen bij tot minder variabiliteit in MR en meer voordelen voor een bredere patiëntengroep. Dankzij de technologieën voor beeldverwerving en -visualisering, kunnen artsen meer gepersonaliseerde en sluitende antwoorden bieden op complexe diagnostische kwesties. Bovendien wordt het toepassingsbereik van MR door een reeks tools en applicaties alleen maar ruimer; de technologie beperkt zich niet alleen meer tot de diagnosestelling maar breidt zich uit tot therapeutische planning, behandeling, interventionele geneeskunde en nazorg.

 

 

De technologie beperkt zich niet alleen meer tot de diagnosestelling maar breidt zich uit tot therapeutische planning, behandeling, interventionele geneeskunde en nazorg."  

 

 

mri

Meteen goed

Ik zei het al: we streven er onder meer naar MR toegankelijker te maken. Wat houdt dat precies in? We hebben alle factoren die een geslaagde scan mogelijk in de weg kunnen staan, onder de loep genomen. En we hebben vastgesteld dat MR-onderzoeken heel wat variabele factoren kunnen inhouden, bijvoorbeeld in termen van operatoren en scansequenties, om nog maar te zwijgen van de patiënten zelf.

 

Als reactie hierop zijn we ons assortiment aan het bijstellen om die bronnen van variabiliteit aan te pakken. Onze huidige oplossingen zijn toegespitst op snelle en coherente resultaten, minder artefacten en meer zekerheid bij de klinische diagnosestelling. Ze dekken aspecten als beeldvorming, workflow en patiëntengedrag, en zijn ontworpen om de toegankelijkheid van MR te verbreden.

 

Dit is onze toekomstvisie voor een snelle, coherente, gebruikersintuïtieve en patiëntvriendelijke 'first-time-right' MR-beeldvorming.

Optimalisering van de beeldvorming zonder artefacten

Door artefacten als gevolg van vet, bewegingen en vervorming effectief te verminderen, verkrijgt men scherpere beelden van betere kwaliteit.  Maar noch de arts, noch de operator, noch de patiënt wil om die reden inboeten aan snelheid.

Onze oplossingen voor het verminderen van artefacten dragen bij tot een betere coherentie en standaardisering in MR, zonder de scantijd te verlengen. Resultaat? De arts kan met meer zekerheid en efficiëntie zijn diagnose stellen.

 

mDIXON XD TSE biedt een uniforme, complete en coherente beeldvorming zonder vet, zelfs over brede gezichtsvelden. Met maar liefst vier beeldtypes in één enkele scan, met of zonder vetsuppressiecontrasten, in standaard scantijden, kunt u makkelijk uw favoriete TSE-routinescans door vervangen. mDISON XD TSE helpt radiologieafdelingen hun beeldvormingsstrategieën te verbeteren door de TSE-routineprocedures te vereenvoudigen.

 

Lees dit artikel en ontdek hoe mDIXON XD meteen bij het eerste gebruik de resultaten verbeterde.

 

3d-apt

Een belangrijke bron van variabiliteit in MR-scans is het gedrag van de patiënt"

 

 

De sleutel tot meer zekerheid met MR Conditional-implantaten

Een ander domein waaraan we werken is de workflow. Efficiënte, gestroomlijnde procedures volgen in MR, kan de complexiteit verminderen en de weg banen voor reproduceerbare kwaliteitsresultaten. Onze workflow-oplossingen zijn intuïtief en fors vereenvoudigd. Zo bijvoorbeeld helpt de gebruikersinterface ScanWise Implant te verzekeren dat patiënten binnen de MR Conditional-grenzen worden gescand, door stapsgewijze aanwijzingen te geven bij het invoeren van de conditionele waarden van de implantatenfabrikant. Het MR-systeem past deze waarden dan automatisch toe voor het volledige onderzoek, wat het scanproces voor patiënten met implantaten fors vereenvoudigt.  

 

Een vlotte MR-ervaring

Een belangrijke bron van variabiliteit in MR-scans is het gedrag van de patiënt. Zenuwachtige of angstige patiënten die niet weten wat hen te wachten staat of tijdens een scan niet in staat zijn om samen te werken, kunnen ervoor zorgen dat scans opnieuw moeten worden uitgevoerd, wat een impact heeft op de efficiëntie. Precies daarom zijn we oplossingen aan het ontwikkelen die de MR-ervaring verbeteren en patiënten voor, tijdens en na de scan geruststellen. We bieden een set van oplossingen met in-bore beleving om de MR-scan zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, bijvoorbeeld door aanwijzingen te geven, het geluidsniveau te verminderen en voor  audiovisuele afleiding te zorgen.

 

 

Ontdek hoe patiëntencomfort het Herlev-ziekenhuis in Denemarken geholpen heeft in zijn streven naar een 'first-time-right' MR-onderzoek

 

En hoe het ziekenhuis hierdoor het aantal herhaalde scans kon verlagen, zoals in hun studie wordt getoond 

 

Ervaar het geoptimaliseerde MR-traject van de patiënt

 

cs

Permanente evolutie

Medische beeldvorming is een belangrijk onderdeel van het hedendaagse zorgecosysteem; het nut en de impact ervan blijven voortdurend toenemen. Met de evolutie van de samenleving en de demografische veranderingen, moeten de beeldvormingstechnologieën aan nieuwe eisen voldoen. Het is niet alleen een boeiende, maar tegelijk ook een zeer dynamische en lonende werkomgeving. De kans hebben om in dit domein zijn steentje bij te dragen en mogelijk nog meer mensenlevens te beïnvloeden met MR, is bijzonder fascinerend.

 

Dit jaar op het RSNA zullen we enkele van onze klinische toepassingen demonsteren die een ‘first-time-right' MR-beeldvorming  nastreven. We lichten ook graag onze toekomstvisie voor MR toe. Meer informatie over de activiteiten en oplossingen van Philips in het domein van MR, vindt u op https://www.philips.nl/thenextmrwave of op onze stand.

 

1. Toegankelijk wordt gedefinieerd als wat wordt verwacht bevorderlijk te zijn voor de snelheid, de coherentie, de gebruiker- of patiëntvriendelijkheid.
2. Sluitend wordt gedefinieerd als functies waarvan wordt verwacht dat ze alternatieve contrasten, functionele of kwantitatieve beelden opleveren.

   

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, achtergrondverhalen, interviews en productinnovaties op het gebied van gezondheidszorg? Bezoek dan Medisch Perspectief.

 

 

 

martijn

Martijn Hartjes

Sr. Director & Head of Global MR Marketing, Philips  

 

Martijn Hartjes is industrieel ingenieur. Hij was eerst drie jaar werkzaam in een consultancybedrijf waar hij zich toespitste op procesverbetering. In 2004 ging hij aan de slag bij Philips in de divisie MRI. Hij verwierf ervaring in diverse functionele domeinen als Black Belt, waarna hij als senior project manager het project management office vervoegde. In 2009 zette hij de stap naar de marketingafdeling, waar hij verantwoordelijk was voor het 1.5T productassortiment; na een paar jaar werd hij verantwoordelijk voor het volledige productmanagementteam. In 2015 promoveerde Martijn tot wereldwijde marketing manager.  

Tijdens zijn loopbaan in MR, kan Martijn onder meer prat gaan op de succesvolle invoering van de Ingenia 1.5T productlijn en de aansturing van de product roadmap op lange termijn. In zijn huidige functie is Martijn hoofd van de algemene MR-marketingstrategie.

 

Volg Martijn op:

LinkedIn

 

Gerelateerde artikelen

Vervroegd ingrijpen dankzij slimme technologie

Vervroegd ingrijpen dankzij slimme technologie

Innovatie: De drijvende kracht achter de veranderende gezondheidsketen

Innovatie: De drijvende kracht achter de veranderende gezondheidsketen

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.