Philips Azurion:
De revolutie in beeldgestuurde interventies
Alsof je van een GSM van vroeger overstapt op een smartphone – dat is de revolutie die het Philips Azurion platform voor beeldgeleide interventies teweeg brengt in de medische wereld. Met dit platform krijgen zorgprofessionals en ziekenhuizen een breed palet aan mogelijkheden die hen in staat stelt om sneller te handelen, op basis van meer en real-time informatie en op een gemakkelijke, intuïtieve manier.
Azurion is het nieuwe Philips platform voor de snelgroeiende markt voor beeldgeleide interventies. Philips biedt als marktleider tal van geïntegreerde oplossingen aan, vaak een combinatie van technologie en software. Denk bijvoorbeeld aan de geavanceerde diagnostische en therapeutische katheters van Philips Volcano of toepassingen zoals VesselNavigator en EmboGuide. Al deze interventietechnologieën zijn naadloos te integreren in Azurion, de spin in het web van de klinische werkstroom. En natuurlijk worden niet alleen oplossingen van Philips zelf ondersteund. Tal van hightech externe systemen kunnen worden aangesloten. Philips Azurion heeft namelijk een open structuur. Het biedt daarmee een solide basis voor alle vernieuwingen van nu en de komende jaren.
Een van de grote voordelen van Azurion voor specialisten is de gemakkelijke toegang tot informatie. Oude beelden, testuitslagen, patiëntendossiers – ze kunnen allemaal in de operatiekamer opgeroepen en geraadpleegd worden. Dat spaart tijd en biedt de arts meer inzicht. Ook is het hygiënischer dan wanneer hij de onderzoekskamer zou moeten verlaten om bronnen te raadplegen. Beelden kunnen op verschillende manieren worden getoond, aangepast aan de wensen van de gebruiker. Op het FlexVision Pro scherm dat voor gebruik met Azurion is ontwikkeld kunnen acht beelden tegelijkertijd getoond worden en kunnen alle gekoppelde bronnen aan tafel aangestuurd worden. Zijn er meer monitoren nodig dan kan de monitor gecombineerd worden met een, twee of drie extra pendels met additionele monitoren. Parallel hieraan ondersteunt Azurion ook de andere leden van het interventieteam bij hun werkzaamheden. Gebruikers kunnen namelijk gelijktijdig werken binnen het systeem zonder elkaar in de weg te zitten. Dat bespaart tijd en draagt bij aan een hoge kwaliteit van zorg.
Naast tools die bijdragen aan de kwaliteit van de zorg, biedt Azurion ook handvatten om de productiviteit te monitoren en verhogen. Het management krijgt via het utilization dashboard belangrijke gebruiksdata aangereikt, een behulpzame tool die bijdraagt aan het zo efficiënt mogelijk gebruiken van de interventiekamer. Het aantal beeldgeleide interventies groeit immers razendsnel. Het belang van kostenbeheersing wordt daardoor groter. Ook de service is gebruiksvriendelijker gemaakt. Het is mogelijk om divers updates en analyse voor onderhoud remote door Philips uit te laten voeren. De medische technici van het ziekenhuis kunnen bepalen wanneer Philips het systeem remote kan benaderen. Zo blijft de downtime beperkt en vormt onderhoud geen belemmering meer voor behandelingen.
Philips Azurion is pas dit jaar op de markt verschenen maar is in samenwerking met toonaangevende ziekenhuizen over de hele wereld ontwikkeld. Daarmee heeft het platform zich reeds in de praktijk bewezen. In Nederland kregen vier ziekenhuizen de primeur om Azurion op verschillende aandachtsgebieden te testen: het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht (vasculaire systemen), het Isala ziekenhuis in Zwolle (cardiologie)en het VUmc, (de hybride operatiekamer). De reacties waren unaniem positief. Marco van Strijen, interventieradioloog van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht, bracht het kernachtig onder woorden: “In dit systeem komt zoveel samen.” Met behulp van de feedback van deze vier ziekenhuizen is het platform verder gefinetuned om nog meer gebruiksgemak en efficiëntie te bieden.
Azurion is reeds beschikbaar als monoplane systeem. Vanaf 2018 wordt ook een biplane systeem leverbaar. Dit systeem wordt vanaf oktober van dit jaar bij een gelimiteerd aantal zorgaanbieders geïnstalleerd voor verdere finetuning van het systeem. Het biplane systeem ondersteunt twee C-bogen en is met de verschillende vernieuwende detectorcombinaties uitstekend geschikt voor beeldgeleide interventies binnen bijvoorbeeld de pediatrie, neurologie en de cardiologie. Met deze twee Azurion platforms biedt Philips een basis voor beeldgeleide interventies over de volle breedte, waarmee zowel de kwaliteit als de kosten van de behandeling geoptimaliseerd worden. Een win-win-win situatie voor patiënt, zorgprofessional en ziekenhuis. Wilt u meer informatie over het Azurion portfolio? Neem contact met mij op of vul het formulier in voor het Azurion-informatiepakket.
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, achtergrondverhalen, interviews en productinnovaties op het gebied van gezondheidszorg? Bezoek dan Medisch Perspectief.
Interventiecentra moeten inspelen op toenemende vraag, zorgresultaten verbeteren en waarde toevoegen
De toekomst is digitaal