Blog


Contact us    

Connected Office Lighting: Personal control

 

Frouwynke Dijkgraaf

16-12-2015 Frouwynke Dijkgraaf

Het Nieuwe Werken ... op mijn werk!

Het klinkt zo mooi: Het Nieuwe Werken. Je zit dan niet meer vast aan kantoortijden maar kunt ook buiten de reguliere uren werken en op andere plekken, zoals thuis. Inmiddels ben ik erachter waar ik het liefst werk... bij Deloitte op kantoor. Voor mij heeft het nieuwe werken namelijk een heel andere betekenis gekregen. Hoe komt dat?

Ik werk bij Deloitte in Amsterdam en sinds dit jaar zijn wij de trotse bewoners van The Edge, een prachtig kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas. Het is heel strak en modern ingericht, heel anders dan bij mij thuis, maar toch heb ik er een écht thuisgevoel. Dat komt door de vele faciliteiten die het pand te bieden heeft. Zo hebben we verschillende prachtige werkplekken, waar ik alleen of juist met anderen kan werken. En ook is er overal veel daglicht. Maar wat het nog prettiger maakt: binnenkort kan ik mijn werkomgeving aanpassen aan mijn persoonlijke wensen op het gebied van temperatuur en verlichting. Alle medewerkers, dus ook ik, kunnen zelf bepalen - net als thuis - wat zij op dit gebied prettig vinden. Hoe werkt 't?
Op mijn telefoon zit een app waarmee ik straks één keer mijn persoonlijke voorkeuren op het gebied van temperatuur en verlichting kan instellen. Elke keer als ik het gebouw dan binnenkom, worden mijn voorkeuren automatisch doorgegeven en uitgevoerd. En wil ik mijn voorkeuren op een bepaald moment toch even veranderen: met één simpele swipe kan ik de lichtsterkte of temperatuur op mijn werkplek aanpassen. Erg prettig en comfortabel. Maar hoe kan dat?
Frouwynke Dijkgraaf Cover

Wat al wél werkt: ik kan via de app handmatig de temperatuur en lichtsterkte instellen en op mijn telefoon zien waar mijn collega's zijn in het gebouw. En andersom kunnen zij mij weer vinden. Daardoor hoeven we niet naar elkaar op zoek te gaan en kunnen we bijvoorbeeld snel een meeting plannen. Ook dat gaat trouwens heel gemakkelijk, want dankzij de app kunnen we snel zien welke ruimtes onbezet zijn. 

 

In eerste instantie dacht ik: wat heb ik hier nu aan? Maar nu ben ik helemaal om, net als de meeste van mijn collega's. Connected Office Lighting betekent voor mij: je thuis voelen op het werk. Ik hoop dat jij ook een keer het comfort ervan mag ervaren!

Frouwynke Dijkgraaf

Frouwynke Dijkgraaf

Consultant Property Management Deloitte

 

 

Volg Frouwynke op 

Linkedin

 

Het laatste nieuws van Philips

twitter

facebook