Innovation and you

Hoe licht studenten helpt een betere start te maken

Licht afstemmen op de activiteit in de klas.

Onderzoek wijst uit dat slim beheer van het verlichtingsniveau grote invloed heeft op de leeromgeving. Waar zou je beter kunnen profiteren van het effect van verlichting op het leren dan op een basisschool?

Een visionair hoofd van een basisschool bij Eindhoven benaderde Philips omdat ze met verlichting de leeromgeving voor scholieren wilde verbeteren. Philips installeerde SchoolVision, een systeem dat de verlichting afstemt op de activiteiten in de klas en een sfeer creëert die varieert van betrokkenheid en motivatie tot ontspanning en rust.

Leerlingen ontwikkelen zich het best als ze zich op hun gemak voelen. We zochten partners die de leeromgeving kunnen veranderen. Voor de verlichting kwamen we natuurlijk bij Philips terecht."

 

Jane van der Heijden

Hoofd basisschool De Disselboom 

De dag begint met energieke verlichting, die kan worden afgezwakt naarmate de dag vordert. Maar als de juf ziet dat leerlingen tijdens de leesles verslappen, kan ze de energieverlichting weer aandoen. Dat is het mooie van dit responsieve, gebruiksvriendelijke systeem. In deze inspirerende film vertellen kinderen dat het door de aanpassingen van de verlichting lijkt alsof ze vier verschillende lokalen hebben: rustgevend, inspirerend, opwekkend en vredig.

35 %

verhoogde leessnelheid. Een onderzoek in Hamburg naar Philips SchoolVision wees uit dat de leessnelheid hoger lag en dat er minder fouten werden gemaakt.

 

Bron: Philips-onderzoek in Hamburg - 'Brighter Schools' report 2010

De SchoolVision-oplossing is net zo energie-efficiënt als traditionele verlichtingsoplossingen.

Fout. In vergelijking met oude, inefficiënte verlichtingsoplossingen die vóór de jaren 80 werden gebruikt, kan de SchoolVision-oplossing voor scholen een energiebesparing van wel 57% opleveren. Bron: Philips: Beter verlichte scholen - een duurzame toekomst voor onderwijs vol licht

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen