Innovation and you

Digitale technologie voor ziekenhuizen

Innovaties voor een efficiëntere gezondheidszorg.

De economische vooruitgang in Azië verandert gemeenschappen en zorgt voor een sterk verbeterde infrastructuur. Maar soms ontstaan er maatschappelijke problemen door de toegenomen verstedelijking, een groeiende vraag en een gebrek aan medisch specialisten. Alleen digitale technologie kan dan uitkomst bieden. Vooral als die technologie is gericht op efficiëntie en kostenbesparing in de gezondheidszorg.

In een land als China worden artsen soms overweldigd door de efficiëntie-eisen die aan hen worden gesteld. Daarom meent Philips dat digitale technologie voor een revolutie kan zorgen in de medische wereld en de efficiëntie van ziekenhuizen enorm kan verbeteren. Vooral in de steden neemt de bevolking explosief toe en bij steeds meer mensen worden aandoeningen als astma, hartkwalen en long-, borst- en darmkanker vastgesteld.

Dertig jaar geleden hadden we nog lang niet zoveel patiënten als nu. Inmiddels zijn er meer gevallen van longkanker, borstkanker en darmkanker."

 

Professor Wang Wu

Hoofd Radiologie, China-Japan Friendship Hospital

Een vroegtijdige en foutloze diagnose is cruciaal, maar soms hebben medici onvoldoende tijd voor hun patiënten. Met de digitale röntgenbeeldvormingsapparaten van Philips Healthcare krijgen medici binnen enkele minuten of zelfs seconden de informatie die ze nodig hebben om een patiënt efficiënt, effectief en vooral snel te behandelen. 
Volgens professor Wang Wu, hoofd Radiologie in het China-Japan Friendship Hospital in Beijing is het werk – en de gezondheid van zijn patiënten – ingrijpend veranderd door deze beeldvormingsapparaten van Philips: “Hoe duidelijker het beeld, hoe duidelijker mijn diagnose”, zegt hij.

Hoeveel is de stedelijke bevolking van China de afgelopen dertig jaar gegroeid?

500 miljoen. Tegen 2030 wonen er in de steden in China zo'n miljard mensen, ongeveer 70% van de Chinese bevolking. Bron: The Economist

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg