Innovation and you

Een hele gemeenschap in het licht

De stad is niet langer in duisternis gehuld.

Een groot aantal maanden per jaar is het fraaie, rustige en uiterst afgelegen Noorse Longyearbyen gehuld in langdurige duisternis. Dit is het noordelijkste bewoonde gebied ter wereld. De gezinnen die hier leven, moeten het hele dagen zonder zon stellen.

Dit is een extreme ervaring voor de gemeenschap, omdat er geen verschil lijkt te zijn tussen dag en nacht. Dit kan leiden tot slaapproblemen als slaapinertie. 

We weten dat ons bioritme heel gevoelig is en sterk afhankelijk is van licht. Daarom hebben we de Wake-up Light ontwikkeld."

 

Dan Adams

Lichttherapie-expert, Philips

Philips-onderzoekers hebben hier iets aan gedaan met een slimme, eenvoudige en betaalbare toegepaste technologie. De Philips Wake-up Light helpt de inwendige klok door je te wekken met een unieke combinatie van licht en geluid. Zo word je op een natuurlijke manier wakker en kom je gemakkelijker uit bed. De Philips Wake-up Light laat zien dat technologie zorgzaam en effectief kan zijn. Ons bioritme is ongelooflijk gevoelig voor licht en bij een gebrek aan daglicht worden onze slaaphormonen niet verdreven. Daarom is het ook zo moeilijk om 's morgens in het donker op te staan om naar school te gaan. De Philips Wake-up Light imiteert de zonsopgang en verlicht de kamer geleidelijk om je bioritme te reguleren en dat duffe gevoel te verjagen.

Bekijk al onze lifestyle producten