Innovation and you

Meer melk op comfortabele wijze

Beter ontworpen ondersteuning bij borstvoeding voor nieuwe moeders.

Moedermelk is de beste start die je een baby kunt geven. Het zorgt voor natuurlijke bescherming tegen infecties en draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind. Voor veel nieuwe moeders gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar sommige vinden het eerst nogal lastig.

In een interessant onderzoek wordt gesproken over het belangrijke eerste uur na de geboorte, waarbij huidcontact tussen moeder en kind bepalend is voor het succes van borstvoeding.
Het is aangetoond dat het eerste huidcontact tussen een moeder en haar baby de zenuwuiteinden stimuleert en een instinctieve reactie teweegbrengt. Daardoor weten baby's hoe ze aan de borst moeten drinken. Uit onderzoek van Philips kwam ook naar voren dat er een direct verband is tussen het comfort voor een moeder en de hoeveelheid moedermelk die ze produceert. Moeders die zich op hun gemak voelen, produceren met minder moeite meer melk. Philips Avent heeft een borstkolf ontwikkeld die moeders optimaal ondersteunt en comfort biedt.

Dankzij comfortabele borstkolven kunnen baby's nog steeds moedermelk drinken."

 

Sinead Kwant

Vice President, Philips Avent

Als de moeder zich kan ontspannen, zal ze meer melk afgeven en daardoor langer borstvoeding kunnen geven. Philips Avent sprak met moeders om hun wensen, behoeften en problemen beter te begrijpen en te bekijken hoe we borstvoeding kunnen ondersteunen. We willen ervoor zorgen dat moeders zo lang mogelijk borstvoeding kunnen geven en eventuele hindernissen wegnemen. Zoals deze film op ontroerende wijze laat zien, werd dit belangrijke onderdeel van perinatale zorg ontwikkeld onder leiding van een leidinggevende van Philips die zelf dat belangrijke eerste contact had gemist. Daardoor had ze problemen met borstvoeding, waarvoor ze geen ondersteuning kreeg. Nu wil ze andere zogende moeders zo goed mogelijk helpen.

94 %

van de moeders wil hun kind borstvoeding geven.

 

Citaat: Philips Mother & Child Care report - global outlook on breastfeeding, 2011

Een nog sterkere band

Beter ontworpen ondersteuning bij borstvoeding voor nieuwe moeders

Innovatieve ondersteuning voor borstvoeding

Die eerste weken wordt het geven van borstvoeding een essentieel ritueel en behoren dan ook tot de belangrijkste perioden in het leven van een moeder en van haar baby. Philips biedt hiervoor essentiële ondersteuning met innovatieve initiatieven. De Philips Avent Comfort-borstkolf heeft een innovatief ontwerp en biedt een optimale zorgzaamheid en functionaliteit. Deze ingenieuze borstkolf is speciaal ontworpen voor moeder en kind en maakt het afkolven comfortabel, zodat moeders langer borstvoeding kunnen geven. Bij borstvoeding staat comfort natuurlijk voorop. Dat is even belangrijk als de wens van de moeder om haar melk aan haar baby te geven. 
De Philips Avent-borstkolf ondersteunt moeders bij het geven van die zo belangrijke moedermelk en maakt dat zo gemakkelijk mogelijk. Deze kolf is speciaal ontworpen om het afkolven zo comfortabel mogelijk te maken, zodat moeders langer borstvoeding kunnen geven. Met de Philips Avent-borstkolf hoeven ze niet voorover te buigen tijdens het afkolven, waardoor ze meer ontspannen zijn en minder snel last krijgen van rugpijn. Zachte siliconenkussentjes zorgen tijdens het afkolven voor een lichte massage van de borst, waardoor de toeschietreflex wordt gestimuleerd en de doorstroming van de melk wordt bevorderd.
Het is niet alleen een handig apparaat, maar het kan ook het leven van mensen verbeteren. De Britse National Health Service (NHS) raadt moeders aan om ten minste de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven, omdat dit het beste is voor de gezondheid van moeder en kind. Maar bijna 25% van de moeders stopt binnen drie maanden met het geven van borstvoeding, door ongemakken als kloven of pijnlijke tepels. Het gebruik van een borstkolf maakt het afkolven comfortabeler. Samen met de tips van andere moeders en zorgprofessionals zorgt dit ervoor dat moeders hun baby's langer moedermelk kunnen geven. Nog eens 40% van de moeders stopt met het geven van borstvoeding omdat ze te weinig melk produceren.  

Het gebruik van een borstkolf tussen voedingen door kan de afgifte van melk stimuleren, wat tot krachtigere voedingen kan leiden. De pomp helpt moeders ook om door te gaan met borstvoeding als ze weer aan het werk gaan. Dankzij het compacte ontwerp kan discreter worden afgekolfd en dat maakt het gemakkelijker om op het werk of in het openbaar te kolven.
De innovatiestrategieën van Philips zijn gericht op wat de klant wil, hoe een apparaat in zijn leven past en hoe het zijn leven makkelijker maakt. De Philips Avent-borstkolf is een voorbeeld van dergelijke zinvolle technologie, die het voeden gemakkelijker maakt voor moeders. De innovatie is ontworpen om moeders te ondersteunen bij het geven van borstvoeding en hen de hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om hun baby de best mogelijke start te laten maken.

 

Citaat: Philips Avent Comfort breast pump - Philips/Telegraph media partnership 2014

Welk percentage moeders stopt al na drie maanden met borstvoeding vanwege ongemakken?

25%. Andere door moeders veelgenoemde redenen om te stoppen met borstvoeding zijn een afgenomen melkproductie (40%) en dat het kind geen borstvoeding meer wil (24%). Bron: Philips Mother & Child Care Report 2011

Bekijk al onze lifestyle producten