Innovation and you

Gerust slapen

De innovatie die het snurken van een man wist te beheersen.

Goede innovaties zijn zinvol, spelen in op de behoeften van consumenten en zorgen ervoor dat ze meer greep krijgen op hun leven. Dat is het thema van deze film over gezondheidszorg thuis: hoe het hele gezin leed onder het onverdraaglijke snurken van één man, die daar zelf ook nog eens gezondheidsproblemen door kreeg. 

Vaak wordt snurken gebagatelliseerd, terwijl het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zoals obstructieve slaapapneu, een zorgwekkende aandoening waar 4 op de 100 Chinezen aan lijden. Of nachtelijke hypoxie, een extreme ademhalingsaandoening door verstopte neusgangen, wat hart- en bloeddrukproblemen tot gevolg kan hebben.

Innovatie ontstaat door te luisteren naar wat consumenten of patiënten werkelijk nodig hebben."

 

Chen Rosa

Senior Director, HHS BU, Philips Healthcare

Qiang besloot iets te doen aan zijn gesnurk toen hij door de vermoeidheid overdag niet meer goed functioneerde. Deze film laat zien hoe zijn leven veranderde toen hij de geavanceerde, digitaal aangesloten Philips BiPAP autoSV-slaapmonitor ging gebruiken. Door in bed een speciaal ademhalingsmasker op te zetten, kan hij het gebruik regelen. Tijdens zijn slaap worden gegevens via een internetverbinding naar zijn arts gezonden, waardoor zijn snurk- en slaappatronen worden bewaakt. Het maakt duidelijk dat innovatieve gezondheidszorg persoonlijk, relevant en effectief kan zijn.

30%

van de Chinezen slaapt slecht.

 

Bron: Philips Index for Health and Well-being; a global perspective, 2010

Hoeveel volwassenen in de VS hebben slaap- of waakstoornissen?

50-70 miljoen volwassenen. Vooral snurken kan duiden op obstructieve slaapapneu. Bron: Centres for Disease Control & Prevention

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg