Innovation and you

Opereren zonder snijden

Ontdek hoe patienten sneller kunnen herstellen na een operatie zonder scalpel.

Onze Philips MR-gestuurde HIFU techniek maakt invasieve ingrepen overbodig en helpt kankerpatiënten om de uitputtende pijn te verlichten. Het apparaat heeft niet alleen een krachtig effect op mensen, maar verbetert ook de zorg die het ziekenhuis kan bieden aan de meest kwetsbare patiënten.

Voor kankerpatiënten is pijnbeheersing erg belangrijk. Als kanker eenmaal in de botten terechtkomt (botmetastase) ontwricht de pijn alles – van een wandelingetje maken tot slapen. Het vereist vaak een kostbaar en langdurig medicijngebruik, met soms slopende bijwerkingen. Het verbeteren van de levenskwaliteit van de patiënt is dan ook een belangrijk speerpunt.

Ik vind het belangrijk dat we ons naast genezing ook richten op pijnbeheersing, zodat we de levenskwaliteit van de patiënt verbeteren."

 

Dr. Merel Huisman

Afdeling Radiologie, UMC Utrecht

Dankzij een unieke Philips-innovatie in het universiteitsziekenhuis te Utrecht –MR-gestuurde HIFU, High-Intensity Focused Ultrasound – kunnen schadelijke cellen zonder scalpel worden verwijderd. De patiënten zijn snel na de ingreep weer mobiel. Dit is het soort niet-invasieve ingrepen dat een nieuw tijdperk van gezondheidszorg inluidt, omdat behandelingen van aandoeningen – en niet alleen van kanker – gemakkelijker zijn uit te voeren. Deze innovatie heeft een enorm voordeel voor de patiënten, maar ook voor de budgetten van overheden en andere belanghebbenden.

In 2012 was leverkanker de meest voorkomende oorzaak van sterfgevallen door kanker.

Fout. Longkanker leidde tot 1,59 miljoen doden, leverkanker tot 745.000 doden. Bron: World Health Organization

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg