Innovation and you

De strijd tegen kanker in China

De samenwerking die het verschil maakt voor diagnoses.

Een unieke samenwerking met een ziekenhuis in China leverde verbazingwekkende resultaten in diagnostiek op. Dit in een land waar de gezondheidsproblemen voortdurend toenemen en veel specialisten de toenemende werkdruk niet aankunnen. 

Het gigantische West China Hospital staat in de vierde stad van het land: Chengdu. Hier vindt een baanbrekende samenwerking plaats tussen artsen en ingenieurs van Philips. De helft van alle nieuwe gevallen van leverkanker in Azië doet zich voor in China, maar de oude, complexe, tijdrovende en invasieve diagnosetechnologieën waren risicovol voor de patiënten die daardoor langzamer herstelden.

Samen (met Philips) dichten we de kloof tussen technologie en medische behoefte. Momenteel concentreren we ons op leverkanker, maar hopelijk wordt de samenwerking uitgebreid naar andere terreinen."

 

Dr. Yan Luo

Directeur van de afdeling Ultrasound, West China Hospital

De Philips ElastPQ is een niet-invasief apparaat met de modernste echotechnologie. Het levert waardevolle gegevens waarmee artsen sneller en voor een fractie van de kosten leverkanker kunnen vaststellen. Bovendien maakt de aanwezigheid van Philips-ingenieurs onderzoek en ontwikkeling in een ziekenhuisomgeving mogelijk. De voortdurende innovatie zorgt voor een inspirerende samenwerking, waarin artsen en ingenieurs de krachten bundelen om technologie af te stemmen op de medische behoefte. De samenwerking leidt tot een snellere en meer accurate kankerdiagnose, met alle voordelen van dien.

27 %

van de sterfgevallen door kanker doet zich voor in China. In 2012 werden 3,07 miljoen nieuwe gevallen van kanker vastgesteld. Ook werden in dit land de meeste nieuwe gevallen van lever-, slokdarm-, maag- en longkanker geconstateerd.

 

Bron: World Cancer report 2014, IARC

In 2012 waren er wereldwijd meer dan 14 miljoen nieuwe gevallen van kanker.

Goed. In 2012 kwamen er naar schatting 14,1 miljoen nieuwe gevallen van kanker bij. De WHO zegt dat, gezien de huidige trends bij de meestvoorkomende vormen van kanker, er tegen 2030 ieder jaar 23,6 miljoen nieuwe gevallen bij zullen komen. Bron: World Health Organization / Cancer Research UK: World cancer factsheet

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg