Innovation and you

Goed natuurlijk slapen

De zoektocht van een Australische landbouwer naar een gezonde nachtrust

Philips begrijpt dat mensen in rustige afgelegen gebieden of op het platteland net zo goed aan slaapapneu kunnen lijden als mensen in drukke grote steden.

Tot voor kort was er geen slaapzorg in de stad Katherine, een kleine gemeenschap 320 kilometer ten zuidoosten van Darwin in Northern Territory in Australië.


Omdat hier wel behoefte was aan slaap- en respiratoire zorg, opende Philips een slaapkliniek in Katherine, met mogelijkheden om patiënten op afstand te diagnosticeren en therapie aan te bieden.

Ik krijg nu een fatsoenlijke nachtrust. Ik heb zeker meer energie."

 

David Thompson

Deze kliniek heeft het welzijn van David Thompson positief beïnvloed, na een doorverwijzing van zijn slaap- en ademhalingsspecialist.


David is al sinds 1962 landbouwer, maar zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij werden gehinderd door zijn obstructief slaapapneu (OSA). OSA houdt in dat iemand in zijn slaap stopt met ademen en dan ongemerkt even wakker wordt om adem te halen. Indien onbehandeld, kan OSA leiden tot een hartaandoening, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes en depressie. David werd 15 keer per uur wakker, waardoor zijn nachtrust zodanig slecht was dat dit zijn gezondheid, werk en gezinsleven beïnvloedde.


Om zijn OSA te bestrijden gebruikt David het Philips Respironics DreamStation CPAP. Dit systeem detecteert onregelmatigheden in de ademhaling en voert druk uit om de luchtwegen van de patiënt open te houden. De slaapgegevens worden vervolgens door het DreamStation doorgestuurd naar de slaapkliniek, waar zijn specialist en de slaaptherapieconsulent David’s nachtelijke ademhaling kunnen monitoren zonder dat hij daarvoor zijn boerderij hoeft te verlaten. Hij slaapt nu de hele nacht door.

Hij voelt zich 's ochtends stukken beter, heeft meer energie en hoeft overdag niet bij te slapen. David kan weer doen waar hij goed in is: werken op zijn boerderij.

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg