Innovation and you

Innovatie heeft gevolgen voor gezin

Gezondheidszorginnovatie die artsen helpen bij patiëntbewaking.

Alejo Costa Ribalta was betrokken bij de ontwikkeling van de IntelliVue-bewakingstechnologie, die uiteindelijk erg belangrijk bleek te zijn bij de patiëntbewaking voor zijn broer na een hersenoperatie.

Een belangrijke boodschap die Philips zijn medewerkers meegeeft, is dat ze elk apparaat moeten bouwen alsof het leven van een familielid ervan afhangt. Door die mentaliteit zijn onze producten niet alleen zinvol, maar voldoen ze ook aan de hoogste specificaties.

Negen jaar geleden werkte ik op de Philips R&D-afdeling voor patiëntbewaking.... Een van de motto's bij Philips was dat je dingen moest bouwen 'alsof het leven van een familielid ervan afhing'. En dat was daadwerkelijk het geval."

 

Alejo Costa Ribalta

Hoofd Field Marketing, Philips Patient Care & Clinical Informatics

Dit overkwam Alejo Costa Ribalta, die op de Spaanse R&D-afdeling werkte aan een intelligente patiëntmonitor die nu op grote schaal wordt gebruikt in ziekenhuizen. Toen zijn broer Andre tijdens een caféruzie over een schaakspel een klap in zijn gezicht kreeg, onderging hij voor alle zekerheid een scan. Er werd verdacht weefsel aangetroffen, waarop een MRI-scan werd uitgevoerd. Daarbij kwam een hersentumor aan het licht die niets met de klap te maken had, maar anders mogelijk niet was geconstateerd. Toen hij bijkwam van de ingreep, was hij aangesloten op een Philips IntelliVue-patiëntmonitor – een Philips-innovatie die tien jaar eerder was ontwikkeld door zijn broer. Voor ziekenhuizen zijn dit eenvoudige, draagbare en extreem snel werkende apparaten die gegevens verzamelen en zo een duidelijk beeld geven van de toestand van de patiënt. Het patiëntbewakingssysteem deed wat het moest doen en Andre kan nu weer schaken. Zijn vindingrijke broer heeft zelfs bedacht hoe hij kan voorkomen dat hij weer betrokken raakt bij knokpartijen over het spel, zoals blijkt uit deze korte film.

70.000

primaire hersentumoren zullen dit jaar worden geconstateerd in de VS. 14.000 mensen per jaar overlijden als gevolg van een hersentumor.

 

Bron: American Brain Tumor Association

Hoeveel soorten tumoren van de hersenen en het centrale zenuwstelsel zijn er?

120+. De WHO classificeert hersentumoren op oorsprong en gedrag van cellen, van de minst agressieve (goedaardig) tot de meest agressieve (kwaadaardig). Bron: National Brain Society

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg