Innovation and you

Zo krijg je die gezonde witte lach

Goed poetsen voor een goede mondhygiëne.

De staat van onze tanden en ons tandvlees zou gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van ons hart. Daarom liet Philips zijn innovatieve licht schijnen op de verbetering van tandverzorging, met grote gevolgen voor mensen van alle leeftijden uit de hele wereld.

Iedereen weet dat regelmatig tandenpoetsen essentieel is voor een goede mondhygiëne. Maar soms kan technologie helpen om de levens van mensen écht te verbeteren. Michael Noack, professor in de tandheelkunde en parodontologie aan de Universiteit van Keulen, zegt dat de toegepaste technologie van de revolutionaire elektrische tandenborstel van Philips Sonicare veel beter dan een gewone tandenborstel het tandvlees beschermt en tandplak verwijdert. Het verschil is overduidelijk, zegt hij.

Mijn persoonlijke ervaring is dat patiënten die de Philips Sonicare gebruiken gemakkelijker tandplak verwijderen."

 

Michael Noack

Professor in de tandheelkunde en parodontologie, Universiteit van Keulen

De Sonicare elektrische tandenborstel werd in de jaren tachtig ontworpen om mensen zelf te laten zorgen voor een goede mondhygiëne. Sindsdien is de tandenborstel voortdurend geperfectioneerd. Het is een van de zinvolle innovaties waar Philips zo bekend om staat: een slim en eenvoudig ontwerp dat onze gezondheid daadwerkelijk verbetert.

70%

hoger risico op hartaandoeningen bij mensen met een gebrekkige mondhygiëne in vergelijking met mensen die hun tanden tweemaal per dag poetsen.

 

Citaat: UCL Epidemiology & Public Health

Zo krijg je die prachtige lach

Hightech elektrische tandenborstel voor een gezond gebit

Nu poetsen – je hebt er jaren profijt van

Innovaties hebben pas echt nut als ze zinvol zijn. Zo gebruiken mensen al 7000 jaar innovatieve pasta's om hun tanden en tandvlees schoon te houden. Vandaag de dag staat het belang van een goede mondhygiëne buiten kijf. Dagelijks poetsen en flossen wordt alom erkend als de basis van een goede parodontale gezondheid. Al vele jaren bestaat het vermoeden dat er ook een verband is tussen mondhygiëne en algehele gezondheid. In een aantal recente onderzoeken is aangetoond dat een mondaandoening de algehele gezondheid op drie verschillende manieren negatief beïnvloedt: door het inademen van bacteriën en cytokines, doordat bacteriën die gepaard gaan met tandvleesaandoeningen het lichaam binnenkomen via de bloedbaan en door infecties die gepaard gaan met parodontale aandoeningen.
Gezondheidszorginstellingen en anderen die zich sterk maken voor een betere mondzorg hebben echter een lastige taak. Het valt immers niet mee om vooral jonge mensen ervan te overtuigen dat een consistente en grondige mondverzorging ook voor de lange termijn erg belangrijk is.
Fabrikanten van apparaten voor mondverzorging moeten dus manieren vinden om de consument te voorzien van innovatieve en gezondheidsbevorderende hulpmiddelen. Vervolgens moeten ze er door middel van toegepaste technologie voor zorgen dat ze deze hulpmiddelen ook regelmatig gebruiken.
Flossen is bijvoorbeeld goed gebleken voor het bestrijden van tandvleesontsteking, tandbederf en slechte adem. Maar wanneer mensen zelf regelmatig flossen, levert dit niet het hetzelfde resultaat op dan wanneer dit onder professionele omstandigheden wordt gedaan door een mondhygiënist.
Het is belangrijk om proefondervindelijk vast te stellen hoe consumenten dezelfde resultaten kunnen behalen als ze zelf de controle hebben. Tijdens het onderzoek naar een doeltreffend en efficiënt alternatief voor traditionele tandzijde en ragers, ontdekte Philips dat mensen flossen te moeilijk en tijdrovend vinden en dat ze vergeten om het te doen.
De R&D-teams stelden echter ook vast dat de consument waterstralen associeert met frisheid. Na nog meer onderzoek en veel technische innovatie werd een geheel nieuw handheld apparaat ontwikkeld: de Philips Sonicare AirFloss, die met hoge snelheid gepulste waterdruppeltjes uitstoot om grondig tussen de tanden te reinigen. Onderzoek heeft aangetoond dat hierdoor vijf keer zoveel tandplak wordt verwijderd dan door alleen handmatig te poetsen. Dergelijke producten sluiten aan bij de huidige trends en bieden persoonlijk voordeel op het gebied van mondverzorging door een slim gebruik van technologie. 
Zeker in de ontwikkelde landen is de mondverzorging de afgelopen 10 tot 15 jaar verbeterd. Nieuw onderzoek wijst er echter op dat deze positieve trend wordt doorbroken, omdat de mondverzorging van jonge mensen te wensen over laat. Waarschijnlijk komt dit deels door veranderingen in het eetpatroon. Een andere reden tot zorg is de toename van de consumptie van dranken die veel suiker bevatten en vooral het tandglazuur aantasten.
Citaat: Brush now, win later - Philips/WSJ media partnership 2013

Kinderen moeten pas als ze vijf jaar zijn voor het eerst een bezoek aan de tandarts brengen.

Fout. The American Academy of Pediatric Dentistry raadt aan kinderen bij de leeftijd van één jaar voor het eerst naar de tandarts te laten gaan. Dat is in lijn met de aanbeveling van vergelijkbare tandheelkundige of pediatrische instellingen wereldwijd. Bron: The American Academy of Pediatric Dentistry

Bekijk al onze lifestyle producten