Innovation and you

Een stad badend in het licht

Zie hoe Philips CityTouch dit dorp laat schitteren.

De essentie van zinvolle innovatie is te vinden in een klein dorpje op een heuvel in een van de meest pittoreske delen van Italië. Città Sant'Angelo ligt vlak bij de oostkust in Abruzzo en is een bijzonder levendig dorp vol vaardige ambachtslieden, kleine bedrijven en bloeiende winkels.

In deze film vertelt de directeur van het plaatselijke theater, Ettore Mazzocco, over het unieke karakter dat het dorp zo levendig maakt, hoe het in de vergetelheid raakte door de economische malaise en in de afgelopen jaren opnieuw werd ontdekt.

"Als je vroeger door Città Sant'Angelo liep, kon je de sterren niet zien. Dankzij de LED's kan dat nu gelukkig wel."

 

Gabriele Florindi

Burgemeester van Città Sant'Angelo

In samenwerking met de Italiaanse overheid en CEIE Power zijn duizenden lampen vervangen door drie verschillende soorten LED-straatlampen van Philips. Al deze lampen zijn betrouwbaarder, en milieuvriendelijk, waardoor kosten en energie worden bespaard. Bovendien produceren ze warm, zeer aanpasbaar licht.
De lampen staan in verbinding met Philips CityTouch, een extern verlichtingsbeheersysteem dat dynamische, intelligente en flexibele regeling in een hele stad mogelijk maakt. Deze slimme buitenverlichting werkt met eenvoudige webtoepassingen om een netwerk van LED-straatlampen te beheren en verlichtingsgegevens te analyseren. Als er in een bepaald deel van het dorp bijvoorbeeld veel activiteit is, kunnen er meer lampen worden ingeschakeld. 

76%

lagere energiekosten voor het dorp na de installatie van het Philips CityTouch connected lighting-systeem.

 

Città Sant'Angelo: Bouwen aan een gemeenschap met licht - Philips CityTouch

In rustigere delen van het dorp hoeft de verlichting niet altijd volop te branden en kan deze door de gemeente per straat worden gedimd. Inwoners zeggen dat de gemeenschap dankzij het licht nieuwe glans heeft gekregen.

Lichtgebaseerde technologieën vertegenwoordigen momenteel een internationale markt van hoeveel?

€ 300 miljard/US $ 330 miljard. Daarnaast zal de marktwaarde naar verwachting tegen 2020 meer dan € 600 miljard (US $ 660 miljard) zijn. De industriële groei heeft die van het wereldwijde BBP tussen 2005 en 2011 wereldwijd meer dan verdubbeld. Bron: Internationaal jaar van verlichting en lichtgebaseerde technologieën (IYL 2015)

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen