Innovation and you

Frituren op nieuwe manieren

Een vrouw op zoek naar gezondere recepten.

Net als in veel andere landen is gefrituurd eten traditie in Saoedi-Arabië. Het is zo populair dat bijna een kwart van de studenten geen trek meer heeft in gezond eten en inmiddels geldt als zwaarlijvig.

Bijna driekwart van de veertigplussers in het land is te zwaar. Dit is een enorme belasting voor de gezondheidszorg. Tandartsassistente Mai Matbouli moest haar levensstijl aanpassen, omdat het overgewicht ongezonde vormen aannam en ze moeite kreeg met lopen.

Ik besloot gezonder te gaan leven omdat ik veel te zwaar was. Ik viel 40 kilo af door ongezonde levensmiddelen te vervangen door gezonde."

 

Mai Matbouli

Tandartsassistente, Saoedi-Arabië

In het kader van een uniek experiment kreeg ze van de Saoedische artsen een Philips Airfryer, evenals andere patiënten met hoge bloeddruk of suikerziekte. De medici wilden nagaan of dit apparaat haar kon helpen afvallen. Dankzij de innovatieve RapidAir-technologie van de Airfryer wordt er tot wel 80% minder vet* gebruikt bij de bereiding van frietjes en ander gefrituurde gerechten, met nagenoeg identieke resultaten. Een keukenapparaat als de Airfryer kan inspireren tot voedzamere recepten en de gezondheid verbeteren van zowel beginnende koks als van echte keukenprinsen en -prinsessen.

 

*Vergeleken met het frituren van verse frites in een conventionele Philips-friteuse

23,1%

van de kinderen in Saoedi-Arabië tussen 5 en 18 jaar was te zwaar in 2010. In alle leeftijdsgroepen was 9,3% zwaarlijvig en 2% ernstig zwaarlijvig. Bij jongens komen beide vormen van zwaarlijvigheid aanzienlijk vaker voor dan bij meisjes.

 

Bron: Ann Saudi Med. 2010 mei-juni

Een luchtig dieet

 

Ruqaiya Husam El Othmani, diëtist en diabetesvoorlichter in Saoedi-Arabië, adviseert de Philips Airfryer XL om gezonder te eten. Lees hier waarom zij de Airfryer aanraadt.

Hoeveel mensen sterven er jaarlijks in Saoedi-Arabië als gevolg van zwaarlijvigheid (volgens een onderzoek van de Saudi Sugar and Endocrinology Society)?

20.000. Het onderzoek toont aan dat een kwart van de Saoedi-Arabische bevolking kampt met obesitas en/of diabetes type 2. Bron: Saudi Sugar and Endocrinology Society

Bekijk al onze lifestyle producten