Innovation and you

Verlichting die ons leven raakt

Onderwijs en LED inspireren een land.

Soms zijn het juist de nieuwe generaties die de toekomst veranderen, omdat ze de wereld met een frisse blik bekijken. Daarom heeft Philips een tweesporenbeleid om het land te bewegen tot een meer duurzame en krachtige verlichtingsstrategie.

Een vernieuwende samenwerking van Philips Lighting in het Midden-Oosten is een inspiratiebron voor kinderen en ouders. In de Verenigde Arabische Emiraten komt 20% van het energieverbruik op rekening van verlichting. Recent onderzoek wijst uit dat consumenten, bedrijven en overheden ruim 80% van de kosten kunnen besparen met energiezuinige LED-verlichting.

Om de toekomst te veranderen moet je de mentaliteit veranderen – te beginnen met kinderen.”

 

Anissa Abbou

Directeur Philips Lighting, Midden-Oosten

Ten eerste geeft Philips speciale voorlichting op scholen om kinderen te laten zien hoe ze de toekomst kunnen veranderen. Dat kan met LED's, maar ook met eenvoudige maatregelen als het licht uitdoen wanneer dat mogelijk is of ouders aansporen om de airco uit te zetten als deuren en ramen open staan. Ten tweede werkt Philips samen met de overheid in Dubai om alle lampen in overheidsgebouwen te vervangen door milieuvriendelijke LED-verlichting. Het samenwerkingsproject is gebaseerd op technologische ontwikkelingen, voorlichting en zinvolle innovatie. Het is de bedoeling om de maatregelen in de hele regio te implementeren.

Hoeveel van het mondiale elektriciteitsverbruik komt op rekening van verlichting?

20%. Dit verbruik is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid elektriciteit die wereldwijd wordt gegenereerd uit kernenergie. Bron: International Energy Agency

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen