Innovation and you

Monument in de schijnwerpers

Waar licht en innovatie mensen echt raken.

Een van de belangrijkste monumenten in Turkije herinnert aan de slag bij Gallipoli in de Eerste Wereldoorlog. Het baadt nu in het adembenemende schijnsel van verschillende soorten LED-verlichting.

Philips heeft een krachtig, intelligent en flexibel LED-systeem gemaakt dat onmiddellijk meer dan 16 miljoen kleuren afgeeft. Deze LED-verlichting laat zien hoe innovatie in verlichting en ontwerp de geschiedenis tot leven kan brengen en op verrassende wijze een gevoelige snaar weet te raken.

Het monument paste niet meer in de tijd en ruimte, maar komt weer helemaal tot leven door de lichtbundel. Het lijkt alsof een vuurtoren een toekomst vol liefde en vrede beschijnt."

 

Sunay Akin

Turkse dichter en journalist

Het martelarenmonument herdenkt degenen die het leven lieten in de bloedige slag bij Gallipoli, waar de basis werd gelegd voor de moderne Turkse republiek. Het is een eervol project voor Philips en de R&D-teams voor de ontwikkeling van de volgende generatie verlichting. Het martelarenmonument verwijst naar het verleden, maar kreeg een nieuw leven door de innovatieve verlichting. Talloze bezoekers stromen toe om hun respect te betuigen aan de gevallen helden en om het verleden te herdenken. Een van de beste auteurs van Turkije, Sunay Akin, schreef een gedicht voor het verlichte monument. Volgens hem gaat het nu gekleed in een “kostuum van licht, als een nachtgewaad”.

Hoeveel kunnen gebruikers van Philips LED-lampen besparen op energiekosten?

Tussen 50-70%. De besparing kan oplopen tot 80% wanneer de lampen worden gecombineerd met slimme regelaars. Dit blijkt uit een onderzoek van The Climate Group in 12 van de grootste steden ter wereld. Bron: The Climate Group

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen