Innovation and you

Maak je dromen waar

Maak kennis met Tammam. Zie hoe luchtzuiveraars van Philips een jongen van negen jaar hielpen zijn dromen waar te maken.

Maak kennis met Tammam. Een negenjarige die ervan droomt een concert te geven met zijn eigen trompet.

Tammam lijdt aan obstructieve bronchitis, waardoor zijn longen en bronchiën vernauwen en zijn ademhaling beperkt wordt. Wanneer Tammam moeite heeft om adem te halen, is het voor hem onmogelijk om te spelen. De herstelperiode kan bovendien tot wel twee weken duren.

Eigenlijk moet ik elke dag oefenen… maar soms lukt me dat niet."

 

Tammam Almir Mahmoud

De kwaliteit van de lucht heeft een enorme impact op het leven van Tammam en bepaalt of hij thuis trompet kan spelen. Bij Philips geloven we dat we het leven van mensen altijd beter kunnen maken en daarom vroegen we ons af of de Philips-luchtzuiveraar de kwaliteit van Tammams leven zou kunnen verbeteren. Op de dag van zijn concert is Tammam er helemaal klaar voor om het derde deel van Haydns concerto te spelen. Wat volgt is ongetwijfeld de mooiste dag uit zijn leven...

 

Omdat Tammam thuis de afgelopen twee maanden geen ademhalingsproblemen heeft gehad, kan hij zich gaan voorbereiden op zijn eerste concert. En nog belangrijker: hij heeft geen trompetles gemist. 

 

Op de dag van zijn thuisconcert is Tammam er helemaal klaar voor om het derde deel van Haydns concerto te spelen. De voorbereidingen in huis zijn getroffen en de eerste gasten druppelen binnen. Maar eigenlijk is dit geen gewoon thuisconcert. Het Berlin Hauptstadt Blech Orchestra arriveert en verrast Tammam: "Wil je samen met ons spelen als een orkest?", vragen ze. De leden van het orkest waren erg onder de indruk van Tammams vertolking van Haydns concerto en zijn muzikale talent.

Hoeveel mensen lijden er aan chronische obstructieve luchtwegaandoeningen?

Tussen de 10 en 100 miljoen. Op dit moment hebben ongeveer 64 miljoen mensen een chronische obstructieve luchtwegaandoening. Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (2004)

Bekijk al onze lifestyle producten