Innovation and you

Een stad geïnspireerd door licht

Brug met LED-verlichting in Vietnam trekt toeristen.

Creatief gebruikte verlichting kan de kracht van een fraai of iconisch bouwwerk versterken en de hele gemeenschap veranderen.

De opvallendste attractie in de Vietnamese havenstad Da Nang is de Dragon Bridge. Er zijn veel bedrijven ontstaan rond deze nieuwe toeristische trekpleister, een gigantisch bouwwerk dat over de havenbrug kronkelt. De rondingen van zijn metalen ruggengraat vormen enorme bogen boven het verkeer.

De brug heeft op alle gebieden gezorgd voor groei. Dit jaar hopen we ongeveer drie miljoen toeristen te verwelkomen."

 

Tran Chi Cuong

Vice-directeur departement Sport, Cultuur en Toerisme Da Nang

Overdag biedt hij al een spectaculaire aanblik, maar 's avonds ziet de Dragon Bridge er helemaal adembenemend uit. Het bouwwerk maakt Da Nang tot een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. De stad trekt ruim drie miljoen toeristen per jaar, mede dankzij het schouwspel van de 900 door Philips geïnstalleerde LED-lampen. In de donkere omgeving lijkt de gouden draak door de schitterende lichtshow door de wolken te vliegen. En dan spuwt de ijzeren reus ook nog eens echt vuur uit zijn enorme bek. Door deze aanblik is het vooral in het weekend razend druk, als talloze mensen de vlammen van de Dragon Bridge de nachthemel in willen zien schieten. In deze kleurrijke film over een van de meest intrigerende landen in Zuidoost-Azië zie je hoe de Dragon Bridge het leven van een plaatselijke vrouw veranderde. Le Thi Vinh zag een gat in de markt: ze nam ontslag bij de fabriek en ging met veel succes sap verkopen bij de brug. Zo zie je hoe schitterende LED-verlichting in steden de omgeving verandert en het toerisme en de economische groei bevordert.

2.500

Brug verlicht met 2.500 Philips Color Kinetics LED-verlichtingselementen.

 

Bron: Philips

LED-lampen gaan twee keer langer mee dan standaardverlichting.

Fout. LED-lampen gaan tot vijf keer langer mee dan standaardverlichting. Een langere levensduur betekent dat deze verlichting in het algemeen minder onderhoud en lagere gebruikskosten met zich meebrengt. Bron: McKinsey Circular Economy

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen