Innovation and you

Buurten stralend verlicht

Hoe LED-verlichting de stad een nieuwe identiteit heeft gegeven.

De prachtige stalen boog over de baai bepaalt de aanblik van de havenstad Corpus Christi aan de Golf van Mexico in Texas.

Voor alle mensen die opgroeiden in Corpus Christi is Harbor Bridge een altijd aanwezig onderdeel van hun identiteit. Maar toen zwaardere tijden aanbraken, gingen de lichten op het geliefde en bewonderde bouwwerk uit. Daarmee verdween een nachtelijk monument.

Het maakt voor ons een enorm verschil, de inwoners kijken nu met trots naar de brug. De verlichting is niet alleen energiezuinig, maar ook rendabel.”

 

Nelda Martinez

Burgemeester van Corpus Christi

Gelukkig is het nu terug, oneindig veel mooier dan ooit dankzij duizenden zuinige, milieuvriendelijke LED's. In samenwerking met Philips gaf de gemeente de brug een complete make-over, waarbij het bouwwerk werd behandeld als een levend kunstwerk. Het project liet zien dat een omgeving kan worden getransformeerd door aangepaste LED-verlichting in steden. Zo ontstond een levendige trekpleister en laat dit juweel van industriële vormgeving zich nu zien in een nieuw jasje dat past bij de 21e eeuw. Het veelkleurige licht accentueert de contouren van de brug in een fraaie, voortdurend veranderende en ultramoderne show. Het is een toeristische trekpleister die de regio nieuw leven heeft ingeblazen. De plaatselijke bevolking is gek op Harbor Bridge en daarvan profiteert een lokale fotograaf. Hij gebruikt de nieuwe brug nu als spectaculaire buitenstudio.

11.000

afzonderlijk te regelen knooppunten met afwisselende kleuren. Allemaal bediend met een Pharos LPC X LED-lichtregelaar.

 

Bron: Philips

Nieuwe wegen bijlichten

 

Burgemeester Nelda Martinez van Corpus leverde een bijdrage aan de samenwerking met Philips. Ze is trots op de Philips-verlichting op Harbor Bridge. Ze heeft ook een prestigieuze primeur op haar naam staan. Klik hier voor meer informatie hierover en over de stad.

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen