Innovation and you

Slimme verlichting voor een veiligere stad

Rotterdamse planologen en het Philips CityTouch connected lighting-systeem optimaliseren de stadsverlichting zonder het budget van de stad uit te putten. Dankzij het connected lighting-systeem wordt Rotterdam 's nachts efficiënt en goed verlicht. Waar mogelijk wordt minder energie verbruikt, terwijl belangrijke plekken extra worden verlicht.

'Connected lighting' voor een groeiende stad

 

De snelle stedelijke groei brengt grote uitdagingen met zich mee voor stadsbesturen en bewoners. Philips denkt dat steden fijnere plekken kunnen worden en dat connected lighting daarbij een grote rol kan spelen. Slimmere, duurzamere verlichtingsoplossingen kunnen ervoor zorgen dat mensen in veilige en aantrekkelijke steden kunnen wonen, werken en uitgaan.

De helft van de wereldbevolking woont momenteel in stedelijke gebieden.

Naar verwachting is dit in 2050 gestegen tot 70%.

Naar verwachting wonen in 2030 meer dan 8 miljard mensen wereldwijd in stedelijke gebieden.

Het effect van slimme verlichting

 

In 2030 wonen meer dan 5 miljard mensen wereldwijd in stedelijke gebieden. Dat is meer dan de helft van de wereldbevolking en dat zal stijgen tot 70% in 2050. Er is behoefte aan een efficiëntere verlichting, want nu al bestaat de energierekening van sommige gemeenten voor 60% uit de kosten voor de stadsverlichting.

Helping make Rotterdam more liveable

Verlichte stad

Ontdek hoe Philips CityTouch een stad heeft getransformeerd en bewoners een veiliger gevoel heeft gegeven.

Een uitdaging voor iedereen

Bijna iedereen vindt het vanzelfsprekend dat de straten in een stad verlicht zijn. Maar een goede stadsverlichting kan ook het veiligheidsgevoel van de bewoners vergroten, waardoor mensen meer kunnen genieten van alles wat een stad te bieden heeft. Steden die zich in economisch opzicht willen ontwikkelen, moeten een aantrekkelijke, veilige plek voor bewoners en bezoekers zijn. Tegelijkertijd zijn de budgetten echter beperkt en moeten we allemaal energie besparen.

Het was een grote uitdaging om de stad leefbaar te maken. Philips heeft ons daarbij enorm geholpen. Met CityTouch kun je de verlichting op afstand bedienen. We kijken naar wat de burger wil. Die wil zich op zijn gemak en veilig voelen in de stad."

 

Sander van Beurden

Hoofd stadsbeheer bij de gemeente Rotterdam

De innovators van Philips ontwikkelden het unieke CityTouch System met eenvoudige webtoepassingen om een netwerk van LED-straatlampen te beheren en verlichtingsgegevens te analyseren. Als er in een bepaald deel van Rotterdam bijvoorbeeld veel activiteit is, kunnen er meer lampen worden ingeschakeld. In rustigere delen van de stad hoeft de verlichting niet altijd volop te branden en kan deze door de gemeente per straat worden gedimd.
Het innovatieve softwarebeheersysteem van Philips gebruikt draadloze technologie om elke lamp afzonderlijk te bedienen. Met één knop kun je een lamp feller of minder fel laten branden – of uitzetten. Binnen enkele seconden kan een bepaald gebied beter worden verlicht, bijvoorbeeld bij grote drukte of een verkeersongeluk. Het slimme verlichtingssysteem detecteert bovendien welke lampen aan vervanging toe zijn.

Een inspirerend stadsbeeld

 

Met Philips CityTouch kan het hele verlichtingssysteem van een stad via één online interface worden beheerd. Er zijn onderhoudsrapporten en realtime statusrapporten beschikbaar en het energieverbruik en vermogen van elk onderdeel van het systeem kan worden bekeken. Ook kan het verlichtingsniveau naar wens worden aangepast.

Helpen om Rotterdam leefbaarder te maken

Het effect van Philips CityTouch op Rotterdam

Een planoloog legt uit hoe Philips CityTouch heeft geholpen om de stad te veranderen.

Ontdek CityTouch

 

Philips heeft CityTouch ontwikkeld: een online beheersysteem voor buitenverlichting waarmee de verlichting van een hele stad op dynamische, intelligente en flexibele wijze kan worden beheerd. Klik voor meer informatie.

Ik werk elke dag op de fiets. In de winter is het de laatste paar uur van de dag donker. Meer licht kan bijdragen aan meer veiligheid voor ons."

 

Erik

Fietskoerier, Rotterdam

De impact van Philips CityTouch op Rotterdam

Helpen om Rotterdam leefbaarder te maken

Bewoners vertellen hoe dit hun leven positief heeft veranderd.

Betekenis voor de hele wereld

 

In een wereld met steeds meer stedelijke gebieden kunnen dergelijke technologieën enorme voordelen hebben voor burgers en overheden. De flexibele Philips CityTouch-software en milieuvriendelijke LED-lampen zorgen ervoor dat de energiebronnen van onze planeet minder worden belast. Met het intelligente CityTouch-systeem voor verlichtingsbeheer kunnen we helpen om steden voor iedereen veiliger, levendiger en aantrekkelijker te maken.

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen