Innovation and you

Dansers helpen ontspannen met LED-lichttherapie

Kunnen verschillende lichtschakeringen ons helpen om tijdens het slapen meer uit te rusten? Is er een verband tussen onze slaap en onze fysieke vaardigheden?
Dit werd onderzocht tijdens een innovatief onderzoeksproject bij het Staatsballett Berlin, waarbij gebruik werd gemaakt van Philips hue LED-verlichting.

Een zwaar regime

 

Het leven van topballetdansers is erg zwaar. De repetities beginnen soms al om 8 uur 's ochtends en kunnen duren tot de avondvoorstelling begint. Soms ligt een danser pas om 3 uur 's nachts in bed. Dit zware schema herhaalt zich bijna elke dag, wat betekent dat deze harde werkers bijna nooit genoeg slaap krijgen.

Ballerina at Staatsballett Berlin

Het leven van ballerina's

Balletdansers gunnen ons een kijkje achter de schermen.

Alles draait om ballet. Je moet van alles opgeven, allemaal voor je werk. Ballet is je leven."

 

Caroline Bird

Danseres, Staatsballett Berlin

Er is geen uit-knop

 

Met een lichaam vol adrenaline vinden veel dansers het moeilijk om in slaap te komen. In hun hoofd herhalen ze elke stap en blijven ze corrigeren, oefenen en veranderen.

Philips hue helpt balletdansers om uit te rusten

Lichte slapers

Slaapcabines met Philips hue-verlichting helpen de dansers om uit te rusten en bij te tanken.

Niet alleen voor balletdansers

Niet alleen topdansers hebben het zwaar. We zijn tegenwoordig 'always on'. Slaap wordt steeds minder gewaardeerd en sommige mensen scheppen op dat ze genoeg hebben aan vier of vijf uur slaap. Artsen raden echter zeven tot acht uur slaap aan en waarschuwen dat mensen met een chronisch slaaptekort zelf vaak niet merken hoe moe ze zijn.

Een steeds groter deel van de wereldbevolking heeft last van slaapproblemen. Inmiddels is dat zo'n 45%."

 

World Association of Sleep Medicine 

Slaap herstelt en verfrist. Slaap geeft lichaam en geest nieuwe energie. Eigenlijk zouden we een derde deel van ons leven moeten slapen en dat derde deel heeft een belangrijke invloed op onze alertheid, onze hoeveelheid energie, ons humeur, ons gewicht, ons waarnemingsvermogen, ons geheugen, ons denk- en reactievermogen, onze productiviteit, onze prestaties en onze veiligheid in het deel van ons leven waarin we wakker zijn.

Zeker niet slaapverwekkend

 

Een slaaptekort kan veel ernstigere gevolgen hebben dan alleen een slecht humeur.

= Uur slaap
= BNP

Daling van bruto nationaal product als gevolg van werkgerelateerde stress door een slaaptekort.

= Snelheidstoename
= Nauwkeurigheid bij vrije worp

2 uur extra slaap per nacht zorgde voor aanzienlijk betere prestaties van basketballers bij een onderzoek van de Stanford University.

60% van de volwassen automobilisten in de VS zegt het afgelopen jaar in slaperige toestand een auto te hebben bestuurd.

 

 

Bron: 2005 Sleep in America-enquête van de National Sleep Foundation

Lichttherapie in slaapcabines

 

Om de dansers te helpen, hebben de innovators van Philips geluidsdichte slaapcabines met therapeutische verlichting ontwikkeld. In de cabines, die zijn uitgerust met een instelbaar Philips hue-systeem met rustgevende licht, kunnen de dansers hun lichaam rust geven en ontspannen. 

Philips hue: de voordelen van slaapcabines

De voordelen van slaapboxen

Ontdek hoe de slaapcabines werden ontwikkeld en welke voordelen ze bieden voor de dansers van het Staatsballett Berlin.

Ontdek Philips hue

 

Om de dansers te helpen, hebben de innovators van Philips slaapcabines met therapeutische verlichting ontwikkeld. In de cabines met een instelbaar hue-systeem kunnen de dansers hun lichaam rust geven en ontspannen. De lichtcabines zijn geluiddicht, zodat de dansers niet worden gestoord. Klik voor meer informatie.

Voordelen van hue-verlichting

 

Niet alleen balletdansers in lichtcabines kunnen van de voordelen van Philips hue LED-verlichting profiteren. De verlichtingstechnologie, die ook op werkplekken wordt gebruikt, heeft bijvoorbeeld ook voordelen voor medewerkers in ploegendienst die pauzeren in een kantooromgeving en voor zakenreizigers met een jetlag.

Wij denken echt dat de slaapcabines met hue-verlichting hebben geholpen om de prestaties en het welzijn van de balletdansers te verbeteren."

 

Thomas Penzel

Professor en slaaponderzoeker, Charité Universiteitsziekenhuis, Berlijn

Bekijk al onze verlichtingsoplossingen