Innovation and you

De kern van familiegerichte zorg

In een Neonatale Intensive Care Unit (NICU) hebben baby's en hun ouders behoefte aan persoonlijke zorg, die niet alle ziekenhuizen kunnen bieden. Fel licht en lawaai op de NICU kunnen de onvolgroeide hersenen van een baby beschadigen en de verdere ontwikkeling van het kindje belemmeren. De invloed van een dergelijke traumatische ervaring kan dagen, weken en zelfs maanden duren. Innovatieve zorgoplossingen kunnen de omstandigheden voor baby's en de rest van het gezin echter verbeteren.

Je weet pas hoe het is op de intensive care als je het zelf hebt moeten doorstaan."

 

Jonge moeder

Mangiagalli-ziekenhuis

Het is belangrijk om de strijd tussen leven en dood naar de achtergrond te verdringen en een omgeving te creëren die het dagelijkse ritme respecteert."

 

Professor Fabio Mosca

Directeur NICU, Mangiagalli-ziekenhuis

Focus op de familie

Focus op de familie

Hoe het creëren van ruimte voor de familie de ziekenhuiservaring kan verbeteren.

Vroeggeboorte

 

Naar schatting worden elk jaar 15 miljoen baby's te vroeg geboren (vóór een zwangerschapsduur van 37 weken) en dat aantal neemt toe.

Van de 1 miljoen kinderen die overlijden door complicaties vóór de volledige zwangerschapsduur zou driekwart met een medische ingreep kunnen overleven.

In 184 landen ligt het percentage vroeggeborenen tussen 5 en 18% van alle geboorten.

Het gaat om overleven 

Wanneer de behoefte aan familiegerichte zorg wordt geïntegreerd in de filosofie van de NICU van een ziekenhuis, heeft een premature baby volgens Philips een aanzienlijk grotere overlevingskans. Zorgtechnologie is echter niet de enige factor die hierbij een rol speelt, want training en ondersteuning zijn eveneens belangrijk. Ook dit zijn aspecten waarop Philips zich richt.

In de baarmoeder werd de baby beschermd tegen lawaai en licht. We moeten een omgeving creëren die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komt."

 

Professor Fabio Mosca

Directeur NICU, Maggiore-ziekenhuis

Bij het verlichtingssysteem van Philips gaat het niet alleen om baby's of moeders, maar om familiegerichte zorg. Door deze banden te creëren en de gezondsheidszorg persoonlijker te maken, worden levens gezonder. De patiënt is het hele gezin. We kunnen een baby alleen goed verzorgen als we voor het hele gezin zorgen en dat is precies waar het bij familiegerichte zorg om gaat.

Een transformatie door middel van verlichting

 

Philips heeft een verlichtingssysteem ontwikkeld waarbij moeder en baby zich prettig voelen. Normaal is er in een ICU één lichtschakelaar voor de hele ruimte, terwijl elke baby in elke couveuse andere behoeften heeft. Bij het systeem van het Mangiagalli-ziekenhuis kan de verlichting worden aangepast. Het licht wordt feller als het medisch personeel een handeling moet uitvoeren, terwijl het op andere momenten wordt gedimd.

Familiegerichte zorg

Een betere NICU-omgeving creëren voor premature baby's en de rest van het gezin.

Apparatuur en training

 

Het leveren van de juiste technologie is slechts het halve werk. Philips zorgt er ook voor dat het medisch personeel wordt getraind in het bedienen van de geavanceerde apparatuur voor neonatale zorg.

De stemming van moeders veranderen

 

Philips heeft ook met het ziekenhuis samengewerkt om de kolfruimtes te verbeteren. Het licht is nu zachter en meer rustgevend, zodat moeders zich gemakkelijker kunnen ontspannen en de melkproductie op gang kan komen.

Betere borstvoeding

Betere borstvoeding

Achter de schermen van de kolfruimtes van het Mangiagalli-ziekenhuis.

Borstvoeding: een belangrijke voedingsbron

 

Gekolfde moedermelk is voor premature baby's van levensbelang, omdat ze nog niet goed kunnen zuigen. De waarde van moedermelk voor baby's mag niet worden onderschat. De melk bevat niet alleen belangrijke voedingsstoffen, maar ook antistoffen om het immuunsysteem op te bouwen. Dat is vooral voor premature kindjes ontzettend belangrijk. Klik voor meer informatie.

Gevolgen voor onze gezondheid

 

Licht is belangrijk voor het herstel van ons lichaam. We beginnen nu pas te ontdekken hoe sommige lichttinten ons kunnen beïnvloeden. Dat is met name belangrijk in ziekenhuizen, omdat mensen in die omgeving vaak zenuwachtig en kwetsbaar zijn. De ontwikkeling van deze technologie biedt enorme mogelijkheden voor de behandeling van ouderen en andere patiënten die speciale zorg nodig hebben.

Bekijk al onze oplossingen voor de gezondheidszorg